ΤΟΠΙΚΑ

Την εξέδιδαν με απειλή βουντού… ~ ΘΥΜΑ 26ΧΡΟΝΗ ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ

την-εξέδιδαν-με-απειλή-βουντού-θυμα-26-348168

Την είχαν εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στο Βόλο

Με βουντού είχαν «δέσει» νεαρή Νιγηριανή δύο ομοεθνείς της, την οποία εξέδιδαν προκειμένου να εξοφλήσει οφειλή για τη μεταφορά της από τη χώρα της στην Ευρώπη.

Η σωματεμπορία ήταν… οικογενειακή υπόθεση για δύο αδέλφια (έναν άνδρα και μία γυναίκα) από τη Νιγηρία που εξέδιδαν την 26χρονη, με την οποία, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχαν συνάψει συμφωνία μέσω θρησκευτικής τελετής (βουντού), που πραγματοποιήθηκε από τοπικό «θρησκευτικό γιατρό» στη χώρα καταγωγής τους.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία της Νιγηριανής στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ύστερα από καταγγελία της νεαρής Νιγηριανής, οι δύο ομοεθνείς της, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να μεταναστεύσει στην Ευρώπη προς αναζήτηση δουλειάς.

Μάλιστα, για να τη βοηθήσουν, της ζήτησαν το ποσό των 50.000 ευρώ και προκειμένου να τους αποπληρώσει την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Βόλου, όπου και, κατά διαστήματα, την εξέδιδαν.

Σε βάρος των δύο ομοεθνών της 26χρονης σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της «σωματεμπορίας από κοινού», ενώ η καταγγέλλουσα εξέφρασε την επιθυμία να της χορηγηθεί νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου