ΤΟΠΙΚΑ

Επιδρομή σε κτηνοτροφικές μονάδες

επιδρομή-σε-κτηνοτροφικές-μονάδες-347967

Σε απόγνωση βρίσκονται τις τελευταίες μέρες κτηνοτρόφοι της περιοχής των Καναλίων.

Οι κτηνοτροφικές τους μονάδες βρέθηκαν στο στόχαστρο άγνωστων δραστών που έκαναν επιδρομή και έκλεψαν από γίδια μέχρι ζωοτροφές. Επίσης άρπαξαν κουδούνια- κυπριά τα οποία οι κτηνοτρόφοι φοράνε οι κτηνοτρόφοι στο λαιμό των ζώων για να τα ξεχωρίζουν από τα άλλα κοπάδια.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν καταγραφεί κλοπές σε τρεις τουλάχιστον μονάδες.

Οι άγνωστοι «χτύπησαν» βραδινές ώρες. Μολονότι και οι τρεις μονάδες ήταν περιφραγμένες οι επιτήδειοι έσπασαν πόρτες και άρπαξαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και μπορούσαν να το μεταφέρουν εύκολα, δίχως να γίνουν αντιληπτοί.

Η πρώτη κλοπή αναφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου στην περασμένη εβδομάδα. Προχθές Τετάρτη και την Τρίτη καταγράφηκαν άλλες δύο κλοπές στο ίδιο δημοτικό διαμέρισμα.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι υπέστησαν σημαντική οικονομική ζημιά. Σε μία μάλιστα περίπτωση, ο ιδιοκτήτης της μονάδας μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε ότι η οικονομική ζημιά που υπέστη ξεπερνά τα 4.000 ευρώ.

«Ο κτηνοτροφικός κλάδος έχει χτυπηθεί αλύπητα από την πανδημία. Εγινε και αυτό και είμαστε σε απόγνωση. Δεν είναι εύκολο να αντικαταστάσεις ούτε τα ζώα, ούτε τον εξοπλισμό που εκλάπη, ούτε να αγοράζεις ζωοτροφές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Α.Κ..

Για τις κλοπές ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καναλίων. Κλιμάκιο μετέβη στο δημοτικό διαμέρισμα και πήρε αποτυπώματα. Οι θιγόμενοι κτηνοτρόφοι αναμένεται να υποβάλλουν μήνυση κατά αγνώστων, ενώ η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να συλληφθούν οι δράστες.

Σημειώνεται ότι ανάλογα περιστατικά με κλοπές ζώων από μονάδες είχαν αναφερθεί στην ίδια περιοχή πριν από τέσσερα χρόνια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου