ΤΟΠΙΚΑ

«Η μνημονιακή πολιτική πλήττει το δικηγορικό κλάδο»

η-μνημονιακή-πολιτική-πλήττει-το-δικ-347698

Συνάντηση του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Η μνημονιακή πολιτική έχει βλάψει σοβαρότατα και τον δικηγορικό κλάδο. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι στην καθημερινότητά τους αλλά και οι επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής στον κλάδο τους ήταν το θέμα της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν χθες ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με τον «Δρόμο Ανατροπής για την Θεσσαλία» Γιώργος Σταμπουλής και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Βαλλής με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρο Γαϊτάνη.

Χαρακτηριστικά επισημάνθηκε ότι εκτός από το τέλος επιτηδεύματος και άλλες φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν τις δικηγορικές-νομικές εργασίες, συνολικά οι ρυθμίσεις λειτούργησαν προς όφελος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων και των μεγάλων εταιρειών-πελατών (ασφαλιστικών-τραπεζών κλπ) και σε βάρος των απλών πολιτών που χρειάζονται νομικές υπηρεσίες, αλλά και σε βάρος του μέσου και του νέου δικηγόρου.

Το αποτέλεσμα είναι, το 36,6% του δικηγορικού κλάδου να μην έχει πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για το 2012 και το 2013, ενώ εκτιμάται ότι αυτό το ποσοστό, το 2014, θα ξεπεράσει το 50%, με αποτέλεσμα πολλοί να απειλούνται με κατασχέσεις.

Αναφορικά με το χρονίζον θέμα του δικαστικού μεγάρου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά ακολούθησαν παρελκυστική πολιτική και απέφευγαν να δώσουν λύση στο θέμα.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Σταμπουλής, δεσμεύτηκε ότι ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» θα συμβάλλει ασκώντας πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να δοθεί άμεσα λύση, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου