ΤΟΠΙΚΑ

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο

η-ιερά-εικόνα-της-παναγίας-δαμάστας-στ-347350

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου θα βρεθεί η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Η έλευση της Ιεράς Εικόνος εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημήτρια 2021», που εκπόνησε ο Ιερός Ναός ενόψει της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου την Κυριακή 24/10, στις 6μ.μ. και θα την υποδεχτούν ο Ιερός Κλήρος και φιλόχριστος λαός στα προπύλαια του Ναού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 31/10 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου