ΤΟΠΙΚΑ

«Ολιγωρία για τα υδροπλάνα»

ολιγωρία-για-τα-υδροπλάνα-346565

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Σκιάθο για το ζήτημα του υδατοδρόμιου, με τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση να κατηγορούν τη δημοτική αρχή για αδράνεια, άρνηση και ολιγωρία, τη στιγμή κατά την οποία προχωρούν οι διαδικασίες σε Σκόπελο και Αλόννησο.

Μέτωπο συνεργασίας συγκρότησαν μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση της Σκιάθου, προκειμένου να συμπεριληφθεί το νησί στο υπό δημιουργία δίκτυο υδατοδρομίων, πραγματοποιώντας προχθές συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους.

Με βολές κατά της δημοτικής αρχής σχετικά με το ζήτημα των υδροπλάνων, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο παρατάξεις επισημαίνουν τα εξής: «Ολοι έχουμε αντιληφθεί την αδράνεια, ολιγωρία και άρνηση(;) του κ. Τζούμα να αναλάβει δράση για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο νησί μας. Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι σε όλη την Ελλάδα το δίκτυο των υδατοδρομίων επεκτείνεται. Ως γνωστόν, στο θέμα των υδροπλάνων έχουν προχωρήσει και τα γειτονικά μας νησιά. Συγκεκριμένα, η Σκύρος βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής, ενώ η Σκόπελος και η Αλόννησος είναι στις τελικές διαδικασίες».

Θεωρώντας επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας για να μην παραμείνει εκτός του δικτύου υδατοδρομίων η Σκιάθος «ζητήσαμε τη βοήθεια του πρώην δημοτικού συμβούλου Σκιάθου Λευτέρη Βιολέττα, διευθυντικού πλέον στελέχους εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Αθήνα, ο οποίος διατίθεται πάντοτε να χρησιμοποιεί τις γνωριμίες και τις γνώσεις του για το καλό του νησιού.

Ο ίδιος ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να μας φέρει σε άμεση επαφή με τον κ. Χαραλάμπους, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας HELLENIC SEAPLANES, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει στη Σκιάθο στον τομέα αυτό και κατάφερε έτσι να επαναφέρει το ζήτημα της ένταξης της Σκιάθου στον γενικό σχεδιασμό υδατοδρομίων, το οποίο είχε χαθεί εξαιτίας της αδράνειας του κ. Τζούμα» επισημαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων που συγκρότησαν μέτωπο συνεργασίας.

Συστάθηκε, στο μεταξύ, τριμελής αντιπροσωπεία με την έγκριση των δύο παρατάξεων, «Σκιάθος Ενωμένη» και «Νέοι Ορίζοντες για τη Σκιάθο», αποτελούμενη από τους Αναστασία Φιλαρέτου, Κατερίνα Νικολάου και Νίκο Γιαμαρέλο.

Η συνάντηση με τον κ. Χαραλάμπους πραγματοποιήθηκε προχθές, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στο γραφείο του κ. Βιολέττα και συζητήθηκαν όλες οι οικονομικοκοινωνικές παράμετροι από τη δρομολόγηση των υδροπλάνων στη Σκιάθο καθώς και τα τεράστια οφέλη για τον τουρισμό. Η τριμελής αντιπροσωπεία προσπάθησε να εξηγήσει στον κ. Χαραλάμπους «τους πιθανούς (και ακατανόητους) λόγους για τους οποίους δεν «ενεργοποιήθηκε» μέχρι τώρα ο κ. Τζούμας, σε αντίθεση με όλους τους άλλους δημάρχους, καθώς και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η κοινωνία της Σκιάθου θα στηρίξει την κίνηση, όπως φυσικά και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία διαθέτουν οι δύο παρατάξεις που ανέλαβαν την πρωτοβουλία» όπως επισημαίνουν οι συνυπογράφοντες την ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η πρόταση για τη δημιουργία υδατοδρομίου είχε τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αρχικά από τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Κουκουλάκη, ενώ έχει ενταχθεί ήδη «με πρόταση των δύο παρατάξεών μας (και μόνο) στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Σκιάθου.

Η πρόταση με όλα τα τεχνικά στοιχεία και σε πλήρη ανάλυση θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις δύο παρατάξεις» κλείνει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου