ΤΟΠΙΚΑ

Απαλλαγή αγαλμάτων από συνθήματα

απαλλαγή-αγαλμάτων-από-συνθήματα-346503

Στο πλαίσιο των δράσεων καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων

Τις δράσεις καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων από αφίσες και συνθήματα συνεχίζει, παρά τη δραματική μείωση του προσωπικού της, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με στόχο μια πιο όμορφη και καθαρή πόλη.

Το περασμένο Σάββατο, έγινε καθαρισμός από συνθήματα του αγάλματος που είναι αφιερωμένο στη μητέρα και το οποίο βρίσκεται στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου. Η παρέμβαση απαίτησε την εργασία δύο υπαλλήλων επί τέσσερις ώρες ο καθένας, καθώς ο καθαρισμός ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, γιατί το μάρμαρο είναι «ζωντανό» υλικό και οι πόροι του απορροφούν τις βαφές.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ν. Οικονόμου, τόνισε ότι «το προσωπικό της Υπηρεσίας, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καταβάλλει σοβαρές και ευσυνείδητες προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή καθαριότητα στην πόλη. Ας σεβαστούμε τον αγώνα τους. Οι οκτώ εργατώρες που δαπανήθηκαν συνολικά για τον καθαρισμό ενός και μόνο αγάλματος, θα μπορούσαν να αφιερωθούν σε άλλες επείγουσες ανάγκες της Υπηρεσίας. Ας προσπαθήσουμε όλοι για μία πιο ανθρώπινη και καθαρή πόλη».

Επισημαίνεται ότι οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τον καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων από αφίσες, πανό και συνθήματα έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2013, με προτεραιότητα την απομάκρυνση των αφισών. Καθαρίστηκαν διάφορες επιφάνειες (τοίχοι, καφάο, στύλοι) σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου