ΤΟΠΙΚΑ

Εγιναν ο φόβος και ο τρόμος για μοναχικές ηλικιωμένες

εγιναν-ο-φόβος-και-ο-τρόμος-για-μοναχικ-346470

Φόβος και τρόμος είχαν γίνει δύο Ρομά για μοναχικές ηλικιωμένες στη Νέα Ιωνία πέρυσι. Το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2020 εισέβαλαν σε ισόγειες κατοικίες, ακινητοποιούσαν τις γυναίκες φράζοντάς τους το στόμα με μαξιλάρια και σεντόνια και στη συνέχεια έκλεβαν χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή.

Πρόκειται για 41χρονο από τον Τύρναβο και τον κουνιάδο του από τον Βόλο. Οταν ο πρώτος έβγαινε από τη φυλακή, όπου κρατείται για προηγούμενες κλοπές, άρχιζαν «επιδρομές».

Οι ηλικιωμένες γυναίκες δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη τις τραυματικές εμπειρίες.

Τα στοιχεία των δύο ληστών ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου βάσει των δακτυλικών αποτυπωμάτων που ελήφθησαν από τα σπίτια παθουσών. Η Αστυνομία μετά από μεθοδευμένες έρευνες εξιχνίασε τις ληστείες, σχημάτισε δικογραφία και τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Βόλου.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο 41χρονος εκλήθη χθες για απολογία στον ανακριτή Βόλου για 5 ληστείες και κλοπές που τελέστηκαν κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην παράνομη δράση, ισχυριζόμενος ότι συμμετείχε μόνο σε μία ληστεία επειδή τον απείλησε ο κουνιάδος του.

Και πάλι όμως, υποστήριξε ότι εκείνος εκτελούσε μόνο χρέη τσιλιαδόρου έξω από τα σπίτια των γυναικών, για να αποφεύγουν επικείμενη σύλληψη στο ενδεχόμενο παρουσίας της Αστυνομίας.

Ωστόσο, η απολογία του δεν ήταν και τόσο πειστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος έχει στο ενεργητικό του πολλές κλοπές και άλλα αδικήματα που γεμίζουν έξι σελίδες στο πλούσιο ποινικό του μητρώο, που είναι σε γνώση των δικαστικών αρχών.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η κράτηση του 41χρονου στις φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζεται μέχρι να δικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας όπου θα παραπεμφθεί η δικογραφία της υπόθεσης για εκδίκαση.

Οι παθούσες περιέγραψαν τις στιγμές φρίκης που έζησαν στα χέρια των ληστών, όταν σε ανύποπτη χρονική στιγμή μέσα στο άγριο σκοτάδι οι ληστές παρουσιάστηκαν στα σπίτια τους. Τις έφραζαν το στόμα ή τις ακινητοποιούσαν με τη βία προκειμένου να τις ληστέψουν. Βίωσαν, όπως περιέγραψαν, στιγμές φόβου και τρόμου, οι οποίες ξυπνούν στη μνήμη τους ακόμη και σήμερα.

Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άλλου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαμένει πλέον στην Ελλάδα και έχει διαφύγει στην Κύπρο.

Συνήγορος υπεράσπισης του 41χρονου ήταν ο Νικόλαος Παντελοδήμος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου