ΤΟΠΙΚΑ

Εως τις αρχές Δεκεμβρίου η εκκαθάριση αποζημιώσεων για τη Μαγνησία

εως-τις-αρχές-δεκεμβρίου-η-εκκαθάριση-346418

Αρχές Δεκεμβρίου θα δουν το χρώμα του χρήματος οι πληγέντες από τον «Ιανό» αναφορικά με την εκκαθάριση των αποζημιώσεων που περιμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο να λάβουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης των αποζημιώσεων για τη Μαγνησία για τις ζημιές από τον «Ιανό» που σημειώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου του 2020, με βάση τα όσα ανακοίνωσε χθες η αρμόδια επιτροπή που χειρίζεται το θέμα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Το υπουργείο Οικονομικών με νέα εγκύκλιο που εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες τον προηγούμενο μήνα ζητά επιπλέον δικαιολογητικά από τους πληγέντες για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση. Αυτό βέβαια συνεπάγεται νέα καθυστέρηση για εκείνους που υπέστησαν ζημιές και περιμένουν τις αποζημιώσεις σαν μάννα εξ ουρανού εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο Απόστολος Τσακνάκης, μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι 387 δικαιούχοι αποζημιώσεων από τον «Ιανό» έχουν ήδη λάβει την προβλεπόμενη προκαταβολή του 20% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Ακολούθησε η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την εκκαθάριση των επιχορηγήσεων των πληγεισών επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με βάση τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο και καθόριζε την επιχορήγηση.

Προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν το υπολειπόμενο 35% της αξίας της εκτιμηθείσας ζημιάς, όλοι οι φάκελοι των δικαιούχων εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών, όμως μία νέα εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου επέβαλε την υποβολή και επιπλέον δικαιολογητικών για την εκκαθάριση των αποζημιώσεων.

Με βάση τα νέα δεδομένα η επιτροπή βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής νέων στοιχείων από τους δικαιούχους για να προωθήσουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την έκδοση της νέας εγκυκλίου έχουν προσκομισθεί στην υπηρεσία και έχουν αποσταλεί, κατόπιν ελέγχου, στην αρμόδια αρχή 115 φάκελοι επιπλέον δικαιολογητικών, από τους 387 δικαιούχους. Η ροή των εισερχόμενων φακ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου