ΤΟΠΙΚΑ

Εκτροχιασμός κρουσμάτων στη Μαγνησία

εκτροχιασμός-κρουσμάτων-στη-μαγνησί-346389

Οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων, που επιβεβαιώνονται καθημερινά στη Μαγνησία, σοκάρουν. Ο νομός «φλέγεται» από κορονοϊό και οι νέες μολύνσεις προκαλούν τρόμο.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 167 νέες μολύνσεις, ενώ ανησυχητικά είναι τα δείγματα και στα rapid test. Στους ελέγχους που διενήργησαν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σε διάφορες περιοχές του νομού προέκυψαν 47 θετικά και μάλιστα τα περισσότερα σε νεαρές ηλικίες.

Πλέον είναι εμφανές πως ο νομός βιώνει δύσκολη περίοδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού.

Οι γιατροί πλέον μιλούν ξεκάθαρα για «εκτροχιασμό» της πανδημίας και τρέμουν τι θα επακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

H ακτινογραφία των θετικών στα rapid tests

Αναφορικά με τις 47 μολύνσεις, που προέκυψαν από τα rapid test στη Μαγνησία, στο πλαίσιο της μαζικής δειγματοληψίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, ανά περιοχή ο έλεγχος έδειξε ότι: Στο λιμάνι της Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 7 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στον Αλμυρό σε συνολικό αριθμό 131 δειγμάτων καταγράφηκαν οκτώ θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε πέντε γυναίκες και τρεις άντρες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.

Στο Βελεστίνο σε συνολικό αριθμό 61 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε άντρα 72 ετών.

Στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 384 δειγμάτων καταγράφηκαν 30 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 17 άντρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 28 έτη.

Τέλος, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 242 δειγμάτων καταγράφηκαν οκτώ θετικά κρούσματα Covid-19.Αφορούν σε τέσσερις άντρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 29 έτη.

Πάνω από 60 οι νοσηλευόμενοι

Στους 58 ανερχόταν οι πολίτες που νοσηλεύονταν στις δύο Κλινικές Covid στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης και στη ΜΕΘ.

Οι γιατροί επισημαίνουν πως η συντριπτική πλειονότητά των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστη.

Επίσης στη ΜΕΘ από τις οκτώ κλίνες είναι γεμάτες οι έξι. Πιο συγκεκριμένα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και δίνουν τη μάχη να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό 40χρονος, 48χρονος, 58χρονος, 73χρονος, 54χρονη και 60χρονη. Ολοι τους είναι ανεμβολίαστοι.

Από τις αρχές της εβδομάδας η ΜΕΘ covid διαθέτει πλέον οκτώ κλίνες, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες. Aπό τους έξι διασωληνωμένους οι τρεις έχουν μεταφερθεί στον Βόλο από Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Αναφορικά με τις κλινικές κορονοϊού 35 ασθενείς νοσηλεύονται στη B’ Kλινική, 12 στον τρίτο όροφο που δημιουργήθηκε η δεύτερη πτέρυγα, ενώ πέντε άτομα νοσηλεύονται στην Μονάδα Αρνητικής πίεσης.

Στον τρίτο όροφο έχουν μεταφερθεί οι ασθενείς που νοσούν πιο ελαφρά και είναι έτοιμοι να αρνητικοποιηθούν. Στη Β΄ Κλινική νοσηλεύονται οι ασθενείς με πολύ βαριά συμπτώματα. Υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία που αφορά σε νεότερης ηλικίας άτομα που είναι επίσης ανεμβολίαστοι και ανάλογα με τις αντοχές του οργανισμού τους επηρεάζονται από τον ιό.

Το προσωπικό

Χθες πάντως η διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή δημοσιεύματα για τις ελλείψεις προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι ιατροί Ε.Σ.Υ. κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021 είναι κατά 13 άτομα περισσότεροι σε σχέση με το έτος 2020. Στο σύνολο δε (μαζί με ειδικευόμενους και επικουρικούς) υπηρετούν 10 ιατροί περισσότεροι σε σχέση με το έτος 2020.

Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προκηρυχτεί για το έτος 2020 14 θέσεις τον μήνα Φεβρουάριο και 2 θέσεις τον μήνα Σεπτέμβριο και για το έτος 2021 13 θέσεις τον μήνα Φεβρουάριο και 6 θέσεις τον μήνα Σεπτέμβριο. Συνολικά προκηρύχθηκαν 35 θέσεις ιατρών.

Αναφορικά με το νοσηλευτικό προσωπικό η δύναμή του κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021 αριθμεί 46 άτομα περισσότερα σε σχέση με το έτος 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου