ΤΟΠΙΚΑ

«Ζητούμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη», λέει ο πατέρας του Β. Μάγγου

ζητούμε-να-αποδοθεί-δικαιοσύνη-λέε-346374

«Ζητούμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Πέρασαν 15 μήνες και το πόρισμα της ΕΔΕ δεν έχει κοινοποιηθεί την ώρα που πέθανε ο γιος μας και μετά από έναν μήνα ξεκίνησε η έρευνα».

Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο πατέρας του αδικοχαμένου 26χρονου Βασίλη Μάγγου Γιάννης Μάγγος για το περιστατικό του καταγγελλόμενου ξυλοδαρμού του 26χρονου έναν μήνα πριν τον θάνατό του έξω από τα δικαστήρια Βόλου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μάγγος βρέθηκε χθες στα δικαστήρια Βόλου με αφορμή την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων πολιτικής αγωγής στον πταισματοδίκη Βόλου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό.

«Νόμιμα δικαιούμαστε πληροφόρηση και αυτή τη στιγμή δεν την έχουμε. Κάναμε αίτηση γραπτώς και ενημερωθήκαμε από την Ελληνική Αστυνομία ότι το πόρισμα βρίσκεται στον Συνήγορο του Πολίτη και τηρείται η αρχή της νομιμότητας μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο τρεις αστυνομικοί με το ερώτημα της αργίας με απόλυση», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση, ενημέρωσε ότι εξετάστηκαν συνολικά 18 μάρτυρες που ήταν παρόντες στο περιστατικό έξω από τα δικαστήρια.

Η οικογένεια Μάγγου έχει καταθέσει μήνυση κατά δύο αστυνομικών που τους κατονομάζει και κατά παντός υπευθύνου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόδωρος Καπάτος είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχει προτείνει η οικογένεια με τη μήνυση που είχε υποβάλει τον Ιούνιο.

«Η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ. Απαιτείται να περάσει το διαδικαστικό από τον Συνήγορο του Πολίτη και είναι μία διαδικασία που καθυστερεί εδώ και πολλούς μήνες.

Η οικογένεια θεωρεί ότι τα περιστατικά του ξυλοδαρμού οδήγησαν στον θάνατο τον 26χρονο άτυχο νέο», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου