ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία Κοπανά για την καθαριότητα σε κοινότητες του Δήμου Βόλου

περιοδεία-κοπανά-για-την-καθαριότητα-346123

Στα σημεία των δημοτικών ενοτήτων, όπου τοποθετήθηκαν και τίθενται σε λειτουργία υπόγειοι κάδοι από την διεύθυνση Καθαριότητας, περιόδευσε ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων Δήμου Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, για να διαπιστώσει την ορθή λειτουργία του συστήματος και να ενημερώσει τους δημότες για την χρήση του.

Ο Αργύρης Κοπάνας ξεκινώντας από τα Κάτω Λεχώνια με την πρόεδρο της ΔΚ Κάτω Λεχωνίων, Αργυρώ Κουκουσέλη, έκανε λόγο για “ακόμη μία ουσιαστική παρέμβαση της δημοτικής αρχής του Αχιλλέα Μπέου στις δημοτικές μας ενότητες” και συνέχισε λέγοντας οτι “το αυτοματοποιημένο σύστημα υπογειοποίησης των κάδων απορριμμάτων είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα βασισμένο στην ανάγκη αισθητικής αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και εκσυγχρονισμού της αποκομιδής. Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προκειμένου τα χωριά μας να είναι ακόμη πιο καθαρά, ακόμη πιο όμορφα. Η λειτουργία τους έρχεται να ενισχύσει την αποτελεσματική δουλειά, που γίνεται στον τομέα της καθαριότητας στις δημοτικές μας ενότητες από την υπηρεσία Καθαριότητας και τα πολυδύναμα τμήματα υπό τον συνάδερφο αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αποστόλη Μαλαματίνη. Το επίπεδο της καθαριότητας στα χωριά μας είναι πολύ υψηλό και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε”.

Ο κ. Κοπάνας σημείωσε οτι “οι υπόγειοι κάδοι τοποθετούνται σε σημεία, όπου υπήρχαν συμβατικοί κάδοι, που δέχονταν μεγάλο όγκο απορριμμάτων και υπερχείλιζαν τακτικά δημιουργώντας οπτική ρύπανση και προβλήματα δυσάρεστων οσμών. Τα σημεία, στα οποία θέτουμε σε λειτουργία το σύστημα υπόγειων κάδων είναι τα εξής: Κάτω Λεχώνια: γέφυρα Βρύχωνα και πλατεία, Άνω Λεχώνια: Μουρογιάννειο, Άγιος Λαυρέντιος: πάρκινγκ, Μακρινίτσα: πάρκινγκ, Πορταριά: πλατεία (antico), Νέα Αγχίαλος: Λιακοπούλου-Δραγούμη και Ελληνικής Αεροπορίας-Παπαδοπούλου (τίθενται σε λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα)”.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος γνωστοποίησε οτι “το σύστημα περιλαμβάνει τέσσερις υπόγειους κάδους και δύο θαλάμους με τέσσερις υπέργειες θυρίδες απόρριψης απορριμμάτων συνολικής χωριτικότητας 4.400 lt. Ο κάθε κάδος δύναται να χρησιμοποιηθεί τόσο για την απόρριψη αστικών απορριμμάτων, όσο και για ανακυκλώσιμα υλικά με αντίστοιχη σήμανση σε κάθε θυρίδα απόρριψης. Το άνοιγμα των θυρίδων γίνεται μέσω ηλεκτρικού ποδοπετάλ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου