ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά… σε δεξαμενές βιοντίζελ

πυρκαγιά-σε-δεξαμενές-βιοντίζελ-345623

Επιτυχής η άσκηση της Πυροσβεστικής στη Β’ ΒΙ.ΠΕ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις εγκαταστάσεις ELIN- Βιοκαύσιμα, στην περιοχή της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, λόγω ανάπτυξης στατικών φορτίων.

Το σενάριο προέβλεπε ότι κατά την παραλαβή – πλήρωση καυσίμων σε βυτιοφόρο όχημα, εκδηλώνεται πυρκαγιά στο χώρο φορτοεκφόρτωσης καυσίμων της εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης βιοντίζελ της εταιρείας ELIN- ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ στην περιοχή της Β΄ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, λόγω ανάπτυξης στατικών φορτίων.

Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς προκύπτει άμεσος κίνδυνος για το χώρο της φορτοεκφόρτωσης, για τις παρακείμενες δεξαμενές αποθήκευσης βιοντίζελ, καθώς και τις δεξαμενές μείγματος μεθανόλης και άλλων χημικών που βρίσκονται σε κοντινό χώρο, στο σημείο εκδήλωσης του συμβάντος.

Αμέσως ενεργοποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της εγκατάστασης το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την κινητοποίηση της εταιρείας μέσω των ομάδων πυροπροστασίας των εργαζομένων που διαθέτει, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό και τη καταστολή του συμβάντος.

Στην άσκηση συμμετείχαν Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, η ομάδα πυροπροστασίας της επιχείρησης, ΕΚΑΒ και ΕΛ.ΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου