ΤΟΠΙΚΑ

Νεαρή ανήλικη το «κλειδί» των ερευνών για τη ληστεία της 85χρονης

νεαρή-ανήλικη-το-κλειδί-των-ερευνών-345434

Αναζητείται από την αστυνομία ως συνεργός των δραστών που εισέβαλαν με αντικλείδι και άρπαξαν 1.100 ευρώ

Μία κοπέλα, η οποία δεν έχει ακόμη κλείσει τα 18 της χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες είναι το «κλειδί» που έψαχναν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για να ξεκλειδώσουν όλες τις πτυχές της υπόθεσης που αφορά στη ληστεία εις βάρος της 85χρονης ηλικιωμένης σε πολυκατοικία της παραλίας του Βόλου με δράστες τρεις νεαρούς. Η ανήλικη θεωρείται συνεργός, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία είναι εκείνη που επέδωσε στους δράστες το αντικλείδι για να μπούνε στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης γυναίκας, για αυτό και αναζητείται.

Χθες συνοδεία αστυνομικών οι τρεις δράστες ηλικίας 22 χρόνων οι δύο και 30 χρόνων αντίστοιχα ο τρίτος, οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ωστόσο ζήτησαν και πήραν προθεσμία να εμφανιστούν σήμερα το πρωί ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Μέχρι τότε κρατούνται.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, έχοντας φτάσει την ίδια μέρα στην εξιχνίαση της ληστείας, έστρεψε τις έρευνες στην αναζήτηση των ανθρώπων που βοήθησαν τους τρεις δράστες να εισέλθουν σαν κύριοι στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας και να αρπάξουν το τσαντάκι της με το ποσό των 1.100 ευρώ. Από την έρευνα που ακολούθησε της σύλληψης των τριών δραστών, προέκυψε πως μία ανήλικη κοπέλα η οποία βρίσκεται στο κοντινό περιβάλλον της ηλικιωμένης, ήταν εκείνη που φρόντισε πριν από αρκετό χρονικό διάστημα να βγάλει αντικλείδι, χωρίς να γίνει αντιληπτή από την 85χρονη.

Εχοντας το αντικλείδι στα χέρια, ήταν πολύ εύκολο για τους τρεις δράστες μετά να καταστρώσουν το σχέδιό τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, «εγκέφαλος» φέρεται να είναι ο 30χρονος, ο οποίος μαζί με τους άλλους δύο 22χρονους, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, χρησιμοποιώντας το αντικλείδι που είχαν στα χέρια τους, μπήκαν ανενόχλητοι μέσα στο σπίτι το οποίο έκαναν φύλο και φτερό αναζητώντας χρήματα. Όταν έγιναν αντιληπτοί από την 85χρονη ηλικιωμένη, που στο μεταξύ σηκώθηκε από το υπνοδωμάτιό της και «έπεσε» πάνω στους δράστες, της έκλεισαν το στόμα για να μη φωνάξει και άρχισαν να απαιτούν χρήματα. Η γυναίκα έντρομη τους παρέδωσε ένα τσαντάκι με το ποσό των 1.100 ευρώ για να αποφύγει τα χειρότερα. Οι δράστες τράπηκαν αμέσως σε φυγή, όμως μετά από λίγες ώρες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και αποτελεσματική αξιοποίηση πληροφοριών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου