ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφουν στη βάση τους

επιστρέφουν-στη-βάση-τους-344316

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με το σύνολο των επιβατών σε διάστημα δύο ημερών, να υπολογίζεται σε 2.000 άτομα περίπου, προς τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Πολλοί φοιτητές αλλά και εργαζόμενοι στις δύο παραπάνω πόλεις, επιστρέφουν στη βάση τους μετά την ολοκλήρωση των καλοκαιρινών τους διακοπών, με την αύξηση της κίνησης να παρατηρείται από την αρχή της εβδομάδας.

Την περασμένη Κυριακή, ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια προς την Αθήνα και 12 αντίστοιχα τη Δευτέρα, ενώ προς Θεσσαλονίκη κινήθηκαν εννέα πούλμαν την Κυριακή και ισάριθμα τη Δευτέρα.

«Υπάρχει κόσμος καινούργιος που έχει έρθει στο ΚΤΕΛ, καινούργιοι επιβάτες. Απλά οι παλιοί, οι τακτικοί επιβάτες, έχουν περιορίσει τις διαδρομές τους», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Δημήτρης Κολυνδρίνης. Ο ίδιος εξηγεί ότι ακόμη και εκείνοι που ταξίδευαν συχνά με το ΚΤΕΛ, όπως οι φοιτητές, περιορίζουν σημαντικά τα έξοδα και τα ταξίδια τους.

Παράλληλα, περιορίζουν τις μετακινήσεις τους και αρκετοί κάτοικοι των γύρω χωριών, οι οποίοι παλιότερα έρχονταν τακτικά στον Βόλο και σήμερα περιορίζουν την επίσκεψή τους σε μια φορά τον μήνα ή ανά σαράντα μέρες, για ευνόητους λόγους.

«Ο κόσμος σκέπτεται ακόμη και το εισιτήριο των 2 ή 3 ευρώ, διότι δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια που υπήρχε παλιότερα και πλέον ταξιδεύουν με δυσκολία, περιορίζοντας ακόμη και την απλή μετακίνηση», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι ημερήσιες αποδράσεις οικογενειών αλλά και μεμονωμένων ατόμων, που αναζητούν στις γύρω ακτές λίγες ώρες καλοκαιρινής ανάπαυλας. Οι διακοπές είναι έννοια άγνωστη πλέον για πολλούς Βολιώτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει τη λύση της ημερήσιας εκδρομής, λόγω περιορισμένων οικονομικών.

Η εικόνα των οικογενειών που περιμένουν στη στάση, σε διάφορα περιφερειακά σημεία, το δρομολόγιο της επιστροφής, είναι πλέον συνηθισμένη και αποτυπώνει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί, λόγω της ύφεσης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου