ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε… στα μισά η διακομιδή 85χρονου από Σκόπελο με το πλωτό ασθενοφόρο

εμεινε-στα-μισά-η-διακομιδή-85χρονου-α-344218

Σε θρίλερ για γερά νεύρα μετατράπηκε η διακομιδή ενός 85χρονου ηλικιωμένου από τη Σκόπελο στον Βόλο, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, διότι έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου που εξέτασαν χθες το πρωί τον ηλικιωμένο άνδρα, έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο. Ενημέρωσαν το Λιμενικό προκειμένου να «επιστρατευθεί» το σκάφος του Λιμενικού που παραδόθηκε πρόσφατα στο Λιμεναρχείο Σκιάθου, για να χρησιμοποιείται ως πλωτό ασθενοφόρο για τις διακομιδές ασθενών από τα νησιά των Σποράδων στον Βόλο.

Το σκάφος ξεκίνησε κανονικά από τη Σκιάθο και κατέπλευσε στη Σκόπελο για να παραλάβει τον ασθενή. Γιατρός του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και ένας συνοδός επιβιβάστηκαν μαζί με τον 85χρονο στο σκάφος και το ταξίδι ξεκίνησε.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ. Μολονότι δεν υπήρχε απαγορευτικό απόπλου το πλωτό ασθενοφόρο δεν ολοκλήρωσε ποτέ το ταξίδι του. Μετά από αρκετά μίλια πορείας επέστρεψε στη Σκόπελο. Ο 85χρονος μεταφέρθηκε εκ νέου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Παρέμεινε εκεί μέχρι αργά το μεσημέρι, οπότε και επιβιβάστηκε μαζί με τον γιατρό και τον συνοδό στο επιβατηγό πλοίο της γραμμής «Εxpress Skiathos», για να φτάσει στον Βόλο λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα. Ο 85χρονος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου εκτός κινδύνου, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τον Λιμερνάρχη Σκοπέλου κ.Γ. Γκάρα που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ χθες το πρωί, αυτό όμως δεν επηρέαζε την πορεία του πλωτού σκάφους αφού έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί δρομολόγια σε άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οπως ενημέρωσε ο λιμενάρχης τον τερματισμό του δρομολογίου «στα μισά» ζήτησε ο γαμπρός του 85χρονου που τον συνόδευε στον Βόλο, διότι φοβήθηκε ότι με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το ταξίδι με το πλωτό του Λιμενικού ενδεχομένως να επιβαρύνει την υγεία του ηλικιωμένου. Υπέγραψε μάλιστα τα σχετικά έγγραφα ζητώντας η διακομιδή του να γίνει μέσω του τακτικού δρομολογίου που έκανε χθες το Εxpress Skiathos.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου