ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣ Θεσσαλίας: «Να πως εννοούν την αντίθεση κατά του φασισμού»

λασ-θεσσαλίας-να-πως-εννοούν-την-αντί-344110

Επίθεση κατά της νεοδημοκρατικής, όπως αναφέρει, πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, εξαπέλυσε χθες η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣ) Θεσσαλίας, με αφορμή την απόρριψη του ψηφίσματός της για την «καταδίκη της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη και την έκφραση της αντίθεσης στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης “Ελληνική Αυγή στη Θεσσαλία” στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας που επίσημα στηρίχθηκε από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή».

Η ΛΑΣ κατηγορεί τη «νεοδημοκρατική πλειοψηφία» του περιφερειακού συμβουλίου ότι «δίνει άλλοθι στις φασιστικές-ναζιστικές δολοφονικές ομάδες να συνεχίσουν τη δράση τους, αφού, όπως σημειώνει, εννοούν ως βία την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην αντιλαϊκή αστική πολιτική».

«Για να «δικαιολογηθούν» έφεραν την τελευταία στιγμή και ψήφισαν ως ψήφισμα μια ανακοίνωση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΝΠΕ, η οποία ουσιαστικά εξισώνει τους φασίστες δολοφόνους με τα θύματά τους, καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Αποκαλυπτικό όμως για το τι εννοούν αντίθεση απέναντι στον φασισμό και στην προσπάθεια αναβίωσης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, ήταν το λευκό, που ψήφισαν η κοινή παράταξη ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσιλιμίγκα, όπως και η Πράσινη Θεσσαλία του κ. Ακρίβου, ενώ η «Πρωτοβουλία» του κ. Κουρέτα, καταψήφισε όπως είπε και την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και της περιφερειακής αρχής, γιατί δεν θέλει να γυρίσει πίσω 80 χρόνια στον εμφύλιο, αλλά να τραβήξει μπροστά!», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου