ΤΟΠΙΚΑ

Δράση για τον καρκίνο του μαστού

δράση-για-τον-καρκίνο-του-μαστού-344089

Στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών απέναντι στον καρκίνο του μαστού συμμετέχει ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις».

Συμμετέχοντας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των γυναικών, τα μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «ΘΕΤΙΣ», σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μετά τις 11:00π.μ. θα βρίσκονται έξω από το προαύλιο του Αγίου Νικολάου επί της Ερμού, μοιράζοντας ενημερωτικό έντυπο για την πρόληψη του καρκίνου και το συμβολικό ροζ φιογκάκι.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής της. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, περισσότερες από 250.000 νέες διαγνώσεις γίνονται κάθε χρόνο και 90.000 γυναίκες πεθαίνουν από τη νόσο. Στην Ελλάδα, τα νέα περιστατικά ανέρχονται σε περίπου 4.500 ετησίως και οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού σε περίπου 1.600.

Κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ολόκληρο τον μήνα όμως πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ανθρώπων και κυρίως των γυναικών σχετικά με τη νόσο.

«Η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη και η διάγνωση σώζουν ζωές κι αυτό αφορά κάθε γυναίκα, που οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της. Η καλύτερη ασπίδα προστασίας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού είναι η ενημέρωση, η γνώση του σώματος και η πρόληψη» υπογραμμίζει η πρόεδρος Ασημίνα Σέγκλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου