ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθητές του 180υ Δημοτικού Σχολείου στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

εκπαιδευτικό-πρόγραμμα-με-μαθητές-το-343200

Μαθητές από το 18ο Δημοτικό Σχολείο του Βόλου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ’’.

Οι μικροί μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην σπουδαιότητα του άρτου και του σιταριού, στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας μας αλλά και στις ευαγγελικές διηγήσεις και στη διδασκαλία του Κυρίου μας.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου ζύμωσαν τα δικά τους μικρά πρόσφορα, τα σφράγισαν και τα έψησαν στον παραδοσιακό φούρνο στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ – 4.00 μ.μ.

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ – 6.00 μ.μ.

Από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επισκεπτών την εορταστική περίοδο του Αγίου Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου