ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για πυροβολισμό σε παλιό γνωστό κλαμπ του Βόλου

καταδίκη-για-πυροβολισμό-σε-παλιό-γνω-343099

Το δικαστήριο, σε δεύτερο βαθμό, μείωσε την ποινή και μετέτρεψε την κατηγορία

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 37χρονο ημεδαπό για το επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από παλαιό γνωστό κλαμπ του Βόλου το 2012, με συνέπεια τον τραυματισμό Βολιώτη που ήταν τότε 25 ετών.

Το δικαστήριο μείωσε την ποινή κατά ένα έτος κρίνοντας ένοχο τον κατηγορούμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως αρχικώς είχε κατηγορηθεί.

Η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, που μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, συζητήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, το οποίο έκρινε ότι η μετατροπή είναι επιτρεπτή.

Στο δικαστήριο ο παθών, 32χρονος σήμερα Βολιώτης, φέρεται να δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει και ότι ο πυροβολισμός σημειώθηκε πάνω στη συμπλοκή.

Ηταν μία άτυχη στιγμή, είπε από την πλευρά του ο 37χρονος, εμμένοντας σταθερός σε όσα είχε δηλώσει από την αρχή για τα όσα συνέβησαν γύρω από το επεισόδιο. Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ήταν ο Βολιώτης δικηγόρος Γιώργος Σκαλίμης.

Υπενθυμίζεται, ότι η συμπλοκή σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Εξω από το παλαιό γνωστό νυχτερινό κέντρο η διασκέδαση νεαρών θαμώνων πήρε άγρια τροπή, όταν οι προσωπικές διαφορές επιχειρήθηκε να επιλυθούν μπροστά από την είσοδο του καταστήματος φτάνοντας ακόμη σε και σε πυροβολισμούς.

Με κόντρα για σκύλους, που εκπαιδεύονται για να συμμετέχουν σε παράνομες κυνομαχίες, τα δύο άτομα δεν άργησαν να διαπληκτιστούν μέσα στο κλαμπ, ανταλλάσοντας ύβρεις που άναψαν τα αίματα.

«Βγες έξω να τα πούμε», φαίνεται να ήταν η προτροπή του 37χρονου στον παθόντα και εκείνος δέχθηκε την πρόκληση και κινήθηκε προς την έξοδο. Τις μαρτυρίες των ελάχιστων ατόμων, που ήταν μπροστά από την κεντρική είσοδο του κλαμπ και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν της παρέας του 32χρονου, ερεύνησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να διαλευκάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβγαλε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές, με τη μία σφαίρα να βρίσκει στη θωρακική χώρα το θύμα.

Στο σημείο του πυροβολισμού βρέθηκε ένα μαχαίρι και οι μάρτυρες της πλευράς του 32χρονου φέρεται να έχουν καταθέσει ότι το έβγαλε ο παθών πάνω στον καβγά που ακολούθησε έξω, απειλώντας τον 37χρονο. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες περιγραφές, ο δεύτερος έπιασε το πιστόλι και πυροβόλησε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου