ΤΟΠΙΚΑ

Κληρικός με προσφορά στα κοινά

κληρικός-με-προσφορά-στα-κοινά-343017

Ο π. Γεώργιος Κορνούτος συμμετείχε ενεργά σε δράσεις τουριστικής ανάπτυξης στο Νότιο Πήλιο

Νέος πνευματικός κύκλος άνοιξε για τον π. Γεώργιο Κορνούτο, ο οποίος μετά από μακρά περίοδο προσφοράς στα κοινά χειροτονήθηκε πρόσφατα ιερέας και εισήλθε στις τάξεις των κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο π. Γεώργιος, άμισθος κληρικός της Μητρόπολης Δημητριάδος, είχε ενεργή συμμετοχή στα κοινά ως μέλος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου από το 2011 και για δύο τετραετίες, διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου επιχειρηματιών Καλών Νερών και προσέφερε επίσης πολλά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Καλών Νερών, όπου διατηρούσε επιχείρηση εστίασης παλαιότερα.

Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στην αναβίωση του εθίμου του αγιασμού των αλόγων που πραγματοποιείται στην παραλία των Καλών Νερών στο πλαίσιο της εορτής της Αναλήψεως, είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου, της ιερατικής σχολής Καρδίτσας και του προγράμματος επιμορφώσεως, με θέμα «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, με ειδικότητα την οικογενειακή συμβουλευτική», από το Πανεπιστημίου Αιγαίου, την περίοδο 2015 – 2017.

Η ιεροσύνη αποτελεί «παιδικό όνειρο» για τον ίδιο, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να προσθέσει ότι «η διακονία συνεπάγεται ακόμη περισσότερες ευθύνες ως προς την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, και ακόμη μεγαλύτερη θυσία για να μπορέσουμε να εργαστούμε με ζήλο για τον λαό» είπε.

Ο νέος κληρικός, ο οποίος χειροτονήθηκε πρόσφατα στο ναό της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, θα διακονήσει ως εφημέριος στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής της Βυζίτσας, που στερείται μονίμου ιερέως και εξυπηρετείται από εφημέριους της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας.

Ο π. Γεώργιος αναλαμβάνει με ζέση το εκκλησιαστικό του έργο, έχοντας ως στόχο να προσφέρει για το κοινό καλό, φροντίζοντας, παράλληλα, για την συντήρηση των ναών που βρίσκονται στην περιοχή της Βυζίτσας.

Εγγαμος κληρικός και πατέρας μιας κορούλας 11 μηνών, ο π. Γεώργιος αφιερώθηκε στην ιεροσύνη, έχοντας την στήριξη της συζύγου του, πρεσβυτέρας Μαρίας – Γεωργίας Στατήρη, η οποία δραστηριοποιείται ως μελισσοκόμος, αλλά και της οικογένειάς του. Ο νέος πρεσβύτερος, ο οποίος κατάγεται από τα Καλά Νερά, συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο το έργο προσφοράς που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, επικεντρώνοντας την δράση του στον άνθρωπο και την πνευματική διακονία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου