ΤΟΠΙΚΑ

Μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στο Κολέγιο CDA Πάφου

μέλη-της-ένωσης-λειτουργών-γραφείων-κ-342953

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης στον κλάδο των λειτουργών γραφείων κηδειών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος και ο Αντιπρόεδρος Κεντρικής Μακεδονίας Νέστωρας Νικολόπουλος, παρευρέθησαν στον αγιασμό και στην έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς του Κολεγίου CDA Πάφου, μετά την εγγραφή τους στο Κολέγιο τον περασμένο Μάιο.

Το Κολέγιο CDA προσφέρει αξιολογημένο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών για τους λειτουργούς κηδειών (με διετές δίπλωμα).

Τα μέλη της Ένωσης, θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα για το νέο ακαδημαϊκό έτος, που ξεκίνησαν φέτος τον Οκτώβριο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μαθήματα όπως θεολογία, ηθική και δεοντολογία, κοινωνιολογία, ψυχολογία, ιστορία – κουλτούρα και πολιτισμός, οργάνωση και διοίκηση γραφείου, νομοθεσία, διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, χημεία, βιοχημεία, υγιεινή και ασφάλεια, μεταθανάτια αισθητική και αποκατάσταση, ανατομία, δημόσια υγεία – πρώτες βοήθειες, ιατροδικαστική, φυσιολογία, πρακτική εξάσκηση και άλλα. http://cdacollege.com/files/FAE-en.pdf

Για εγγραφή χρειάζεται απολυτήριο λυκείου, ταυτότητα και 2 φωτογραφίες, καθώς και πιστοποιητικό υγείας αν θα προχωρήσει κάποιος στο δεύτερο έτος με την ειδίκευση του Ταριχευτή.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος ανέφερε:

«Η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ήδη σε ισχύ, το ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για τους Λειτουργούς Κηδειών και Ταριχευτών, ενώ η αναγνωρισμένη από το Κυπριακό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας που λειτουργεί, αποτελεί διακαή πόθο της Ένωσης, που ζητείται εδώ και χρόνια να γίνει στην Ελλάδα, όπως αντίστοιχες σχολές επαγγελμάτων κηδείας, λειτουργούν και σε άλλες χώρες παγκοσμίως.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοι, αντιλαμβανόμενοι ότι οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις σύγχρονες κι ευρωπαϊκές απαιτήσεις στον κλάδο μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου