ΤΟΠΙΚΑ

Αλλο ένα πρόγραμμα Erasmus+ σε εξέλιξη στο Ειδικό Δημοτικό Αγριάς

αλλο-ένα-πρόγραμμα-erasmus-σε-εξέλιξη-στο-ει-342577

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη εκ των δύο κινητικοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, στο Σπλιτ της Κροατίας.

Το πρόγραμμα με τίτλο “Techno-gamers in the classroom” (παιγνιώδης μάθηση στην τάξη) περιλαμβάνει επιμόρφωση σε εργαλεία, μεθόδους και πρακτικές που με παιγνιώδη, ευχάριστο, ενδιαφέροντα τρόπο αξιοποιούνται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, όχι μόνο σε ένα ειδικό σχολείο ή ακόμη σε γενικό δημοτικό σχολείο, αλλά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στην εποχή που τα πολυμέσα προσφέρουν αδιάκοπα ερεθίσματα, η παραδοσιακή διδασκαλία φαίνεται πως χρειάζεται προσαρμογή, ώστε να κρατά το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα περισσότερα εργαλεία είναι δωρεάν ή πολύ φθηνά στη χρήση, εύκολα στην εκμάθηση και πολύ χρήσιμα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το plickers, ένα εργαλείο κατά το οποίο ο εκπαιδευτικός υπό τη μορφή κουίζ, βρίσκεται σε θέση ταχύτατα και καθημερινά να αξιολογεί απαντήσεις ολόκληρης της τάξης σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με τη χρήση ειδικών καρτελών που εκτυπώνει ο ίδιος μέσα από την εφαρμογή άπαξ.

Ακόμη, υπάρχει η υπέροχη συλλογή εργαλείων learningapps.org, στην οποία ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός θα βρει περίπου ό,τι θέλει για να αλατοπιπερώσει το μάθημά του και να δώσει κίνητρα συμμετοχής στην τάξη.

Ο υπεύθυνος του προγράμματος Αργύρης Μπίρης, ψυχολόγος στο σχολείο της Αγριάς και ο διευθυντής Απόστολος Μιχαλόπουλος, απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όποια σχολεία ενδιαφέρονται για μία σύντομη και ουσιαστική παρουσίαση κάποιων εργαλείων στον χώρο τους, διάρκειας 30 λεπτών ή περισσότερο, αν το επιθυμούν ή και του ίδιου του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με email στο mail@dimeidagrias.mag.sch.gr ή στο τηλέφωνο 2428097055.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου