ΤΟΠΙΚΑ

Σταθερά τα τέλη της ΔΕΥΑΜΒ για το 2022

σταθερά-τα-τέλη-της-δευαμβ-για-το-2022-342512

Σταθερά παραμένουν και για το 2022 τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ. Το δημοτικό συμβούλιο επικύρωσε τα τέλη ανά δημοτική ενότητα, τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Με αφορμή τα τέλη ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας, Αποστόλης Ριζόπουλος, έθεσε ζήτημα έμμεσων αυξήσεων στο νερό. «Επανέρχεται πρόταση της ΔΕΥΑΜΒ για έκδοση έναντι λογαριασμού στο δίμηνο και εκκαθαριστικού στο τετράμηνο. Αν όμως γίνει αυτό, θα εκτινάξει την τιμή του νερού κατά 11% για μία μέση κατανάλωση 60κ.μ., 25% για κατανάλωση 75κ.μ. και για μεγαλύτερες καταναλώσεις η αύξηση θα είναι 30%. Επιπλέον το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ εναρμονίζεται με αυτό της ΔΕΗ εξαιτίας του οποίου έμειναν εκτός εκατοντάδες καταναλωτές. Η πόλη έχει ακριβό νερό», είπε ο κ. Ριζόπουλος επικαλούμενος το παράδειγμα της Πάτρας και ζητώντας επαναφορά του προηγούμενου κοινωνικού τιμολογίου και μείωση της τιμής του νερού κατά 50%.

«Τα τέλη είναι σταθερά. Με νύχια και με δόντια προσπαθούμε να καλύψουμε τα έξοδα της ΔΕΥΑΜΒ. Για το κοινωνικό τιμολόγιο υπάρχει συγκεκριμένο καθεστώς αλλά όλοι βρίσκουν λύση. Οι πόρτες της ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι κλειστές. Κι όταν εξακριβώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δίνουμε λύση», απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργος Τόρης καλώντας τον κ. Ριζόπουλο να μετακομίσει… στην Πάτρα.

Υπέρ των τελών ψήφισε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νάνσυ Καπούλα και αρνητικά οι υπόλοιπες τρεις μειοψηφίες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου