ΤΟΠΙΚΑ

«Θα νικήσουμε την ανεργία» ~ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ

θα-νικήσουμε-την-ανεργία-παρουσιασ-342283

Δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Σε θετικό κλίμα στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία» που κατέρχεται στις εκλογές με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα και υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Τζούλια Τσαλίκη.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Τσαλίκη η οποία ανέπτυξε το πρόγραμμα του συνδυασμού για τη Μαγνησία, ενώ ο κ. Τσιλιμίγκας παρουσίασε τους υποψηφίους αφού πρώτα δεσμεύτηκε για την υποστήριξη της Θεσσαλίας με κάθε δύναμη.

«Θα χτυπήσουμε τη γροθιά μας στο τραπέζι απέναντι στους Γερμανούς, Αυστριακούς Γάλλους και όλους τους Ευρωπαίους. Πρέπει να αναπτύξουμε το χώρο που σήμερα για μένα είναι ο παράδεισος της Ελλάδος και λέγεται Θεσσαλία» είπε ο κ. Τσιλιμίγκας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στο Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, που για τον ίδιο είναι ο πλέον σημαντικός δρόμος, όμως δεν έχει αξιοποιηθεί και δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη δρόμων εξόδων αφού όπως είπε : «Πρέπει να εξάγουμε και τα δικά μας προϊόντα προς την Ευρώπη, τα οποία είναι τυποποιημένα – πιστοποιημένα».

Μεταξύ άλλων αναφορά έκανε και για τη νέα γενιά τονίζοντας πως στη Θεσσαλία έχει άρτια μόρφωση και παιδεία. «Θα νικήσουμε την ανεργία» δεσμεύτηκε ο κ. Τσιλιμίγκας. Εξαπολύοντας επίθεση στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που λέει ότι δεν θέλει συμβούλους αλλά το διοικητικό του προσωπικό, ο κ. Τσιλιμίγκας σημείωσε ότι η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» χρειάζεται όλους τους συμβούλους. «Εμείς θέλουμε συμβούλους όλο το Πανεπιστήμιο. Ολο το Πανεπιστήμιο να είναι θυγατρική εταιρεία της Περιφέρειας. Τους θέλουμε όλους στην Περιφέρεια αφού διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει γνώση και καινοτομία» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης, ο πρώην Νομάρχης Αποστόλης Παπατόλιας, ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, ο πρώην δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος και πολλοί αυτοδιοικητικοί.

Η κ. Τσαλίκη

«Η μόνη εφικτή πρόταση διεξόδου από την κρίση είναι αυτή της αειφόρου περιφερειακής ανάπτυξης». Αυτό τόνισε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού, τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα η μέχρι τώρα περιφερειακή ανάπτυξη ήταν μόνο κατ’ όνομα. Στην πραγματικότητα, πρόσθεσε, είχαμε αύξηση των ανισοτήτων.

Η κ. Τσαλίκη αναφέρθηκε και στο θέμα των ανέργων, τονίζοντας ότι οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας για την ανάπτυξη της περιφερειακής αρχής στη Θεσσαλία. Όπως εξήγησε η κ. Τσαλίκη είναι η πρώτη φορά που περιφερειακή αρχή θα έχει 5ετή θητεία και η θητεία της αυτή συμπίπτει με τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε ακολούθως τις προτάσεις του συνδυασμού της κατηγορώντας την περιφερειακή αρχή ότι διαχειρίστηκε το ΕΣΠΑ μόνο επικοινωνιακά.

Οι υποψήψιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι:

ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΒΛΕΙΩΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΛΑΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΛΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΑΡΔΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ(ΤΕΛΗΣ)

ΝΙΖΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΟΔΟΤΗ (ΔΟΤΗ)

ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΙΓΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΜΑΤΙΝΑ)

ΣΚΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΤΑΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΤΟΪΚΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΙΩΜΟΥ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ (ΦΟΥΛΗ)

ΧΑΛΥΦΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΦΙΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου