ΤΟΠΙΚΑ

140 σπουδαστές στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου

140-σπουδαστές-στο-ιιεκ-του-δήμου-βόλου-341879

Η ειδικότητα της διακόσμησης επαναλειτουργεί μετά από τρία χρόνια – Μαθήματα σε 14 ακόμη ειδικότητες ξεκινούν από την ερχόμενη Τρίτη

Μειωμένο αριθμό σπουδαστών υποδέχεται φέτος το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου, λόγω του υψηλού ποσοστού επιτυχίας των αποφοίτων των Γενικών Λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για μαθητές που έγραψαν ακόμη και πολύ κάτω από τη βάση εκτιμάται ότι συντέλεσε στη μείωση των εγγραφών στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, που τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου με τον επίσημο αγιασμό.

Τις συνολικά 14 ειδικότητες που θα λειτουργήσουν για το νέο σπουδαστικό έτος θα παρακολουθήσουν 140 σπουδαστές. «Ο αριθμός των σπουδαστών μας είναι μειωμένος κατά 25% – 30% σε σχέση με δύο χρόνια πριν λόγω της αθρόας εισαγωγής επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εκτιμούμε ότι αν εφαρμοστεί η βάση του δέκα θα έχουμε αύξηση των σπουδαστών μας», τόνισε η διευθύντρια του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου Μαρία Βούλγαρη.

Την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, πρόκειται να τελεστεί ο αγιασμός της νέας χρονιάς μαθημάτων, ωστόσο σύμφωνα με εγκύκλιο που παραλήφθηκε από το ΙΙΕΚ οι εγγραφές μπορούν να συνεχιστούν έως 21 Οκτωβρίου.

Στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου φέτος θα λειτουργήσουν συνολικά 15 ειδικότητες. Ξεχωρίζει η ειδικότητα της διακόσμησης που σύμφωνα με την κ. Βούλγαρη θα ξαναλειτουργήσει μετά από τρία χρόνια, ενώ υψηλή ζήτηση παρουσιάζουν οι ειδικότητες μαγειρικής, τουρισμού και ζαχαροπλαστικής.

Συγκεκριμένα οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι οι εξής: Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Τεχνικός Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιαστής Αντικειμένων, Τέχνη Φωτογραφίας, Τεχνικό Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος- Σχεδιαστής Μόδας, Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος, Τεχνικός Κοσμήματος Παραγωγής, Τεχνικός Συντήρησης Εργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, Τεχνικός Συντήρησης Εργων Ζωγραφικής, Κεραμική Τέχνη, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας, Τεχνικός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Δικτύων- Τηλεπικοινωνιών, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου Φοροτεχνικού Γραφείου.

Σύμφωνα με την κ. Βούλγαρη φέτος θα ξεκινήσουν νωρίτερα από ποτέ και τα ελεύθερα σεμινάρια σε όλες τις ειδικότητες για όλους τους δημότες. Τα σεμινάρια που θα είναι δωρεάν θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου