ΤΟΠΙΚΑ

Φρένο στην πρόσληψη των εννέα φυλάκων ~ Προσωρινή διαταγή από το Εφετείο

φρένο-στην-πρόσληψη-των-εννέα-φυλάκων-341667

Μετά τα ασφαλιστικά που κατέθεσε κατά του Αχιλλοπούλειου η εταιρεία φύλαξης

Προσωρινή διαταγή να σταματήσει ο διαγωνισμός που «τρέχει» στο Νοσοκομείο Βόλου για την πρόσληψη εννέα φυλάκων με ατομικές συμβάσεις εκδόθηκε από το Εφετείο Λάρισας, για λογαριασμό της ιδιωτικής εταιρείας που είχε αναλάβει την φύλαξη του Αχιλλοπούλειου και προσέφυγε κατά της διαδικασίας. Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά να σταματήσει ο διαγωνισμός μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει, τα οποία ορίστηκε να συζητηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ουσιαστικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, μέχρι να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα δεν μπορεί να κατοχυρώσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που έγινε, για τον οποίο έχουν ήδη εκδοθεί προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία μάλιστα έχουν αποσταλεί (όπως θα αποσταλούν και οι ενστάσεις θιγομένων στον ΑΣΕΠ) ώστε να αξιολογηθούν και να ακολουθήσει η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Μ. Δραμητινός, ο οποίος ρωτήθηκε χθες από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δήλωσε πως η Διοίκηση δεν αιφνιδιάστηκε από αυτή την εξέλιξη. Στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας στα οποία προκηρύσσονται διαγωνισμοί για την πρόσληψη προσωπικού με ατομικές συμβάσεις, ακολουθούν προσφυγές και ασφαλιστικά μέτρα από τις ιδιωτικές εταιρείες που είχαν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο για συγκεκριμένες δραστηριότητες (σίτιση, καθαριότητα, φύλαξη κ.ά.). Από την εξέλιξη ωστόσο της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων στις 5 Σεπτεμβρίου, θα εξαρτηθεί και η τελική έκβαση του διαγωνισμού πρόσληψης των εννέα φυλάκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου