ΤΟΠΙΚΑ

Θρήνος στον Ριζόμυλο και τον Βόλο

θρήνος-στον-ριζόμυλο-και-τον-βόλο-340956

Ο 42χρονος κτηνοτρόφος από τον Ριζόμυλο Θύμιος Τζώρτζος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου και του Αστέρα Ριζομύλου, πατέρας ενός παιδιού, ήταν ο άτυχος άνδρας, που κάηκε ζωντανός στην εθνική οδό Βόλου – Λάρισας απέναντι από το 304 ΠΕΒ, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο διαχωριστικό στηθαίο εισόδου των δύο κλάδων της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καρφώθηκε σε κολόνα σήμανσης και τυλίχτηκε στις φλόγες.

Η ταυτοποίηση της σορού έγινε προχθές το βράδυ από τον πεθερό του και συγγενικά του πρόσωπα. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στο χωριό του, αλλά και στον αθλητικό κόσμο του Βόλου και της Μαγνησίας.

Η σύζυγός του Φανή Βούλγαρη είναι συντετριμμένη. «Θέλω να ξέρει όλος ο κόσμος ότι ήταν το καλύτερο παιδί, που έβγαλε η Θεσσαλία, καταπληκτικός πατέρας και υπέροχος σύζυγος», αναφέρει σε μήνυμά της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεσπώντας σπαρακτικά από τον άδικο χαμό.

«Πάλευε πάντα για όλους άνευ όρων, γιατί έδινε πάντα άνευ όρων. Τον αγαπάμε μέχρι το άπειρο», σημειώνει.

Συγχωριανοί του αναφέρουν ότι επρόκειτο για έναν ήσυχο άνδρα, που δεν έδινε αφορμή ποτέ για το παραμικρό. Δεν έπινε αλκοόλ, δεν κάπνιζε, ενώ παλαιότερα ήταν υπέροχος αθλητής. Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει την τραγική κατάληξη, ούτε να διανοηθεί πως σημειώθηκε το μοιραίο. Το αυτοκίνητό του ήταν ένα γερό αμάξι, ακριβό, επισημαίνουν.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 42χρονου.

«Ο Θύμιος αγωνίστηκε στην ομάδα μας, ως ποδοσφαιριστής, για δύο αγωνιστικές σεζόν, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, στη Δ’ Εθνική. Οσοι τον γνώρισαν, μιλούν για έναν αδαμάντινο χαρακτήρα, για μια «χρυσή» ψυχή.

Θύμιο, καλό ταξίδι! Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα σε σκεπάσει!», σημειώνει.

Η ομάδα του Ριζομύλου εξέδωσε επίσης συλλυπητήρια ανακοίνωση, καθώς ο 42χρονος είχε φορέσει τη φανέλα του τοπικού Αστέρα. Συγκλονισμένη αναφέρει: «Μακάρι να ήταν μόνο ένα άσχημο όνειρο και να μην ξημέρωνε αυτή η μαύρη ημέρα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη βαθύτατη θλίψη μας για την τραγική και ξαφνική απώλεια του Θύμιου, ενός παιδιού του τόπου μας, από τα σπλάχνα του Αστέρα, που «έφυγε» τόσο νωρίς, γεμίζοντας θλίψη όλους όσοι τον γνώρισαν.

Καλό κουράγιο στην οικογένειά του και δύναμη να αντέξουν την απουσία του. Καλό ταξίδι φίλε… Ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει…», προσθέτει.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος διέμενε με την οικογένειά του στον Βόλο και εργαζόταν στον Ριζόμυλο ως κτηνοτρόφος με τον πατέρα του, με τον οποίο διατηρούσε μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα.

Οταν έφυγε προχθές το βράδυ από το σπίτι του είπε ότι θα πήγαινε μία βόλτα. Είναι άγνωστο πώς σημειώθηκε το δυστύχημα. Εικάζεται ότι ο άτυχος κτηνοτρόφος μπορεί να ήθελε να επισκεφτεί την οικογένειά του στον Ριζόμυλο. Για κάποιον λόγο αφαιρέθηκε και δεν έστριψε νωρίτερα δεξιά στο 304 ΠΕΒ.

Ισως λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, που είχε αναπτύξει, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τον έλεγχο. Στην πορεία ήθελε να πάει δεξιά προς Θεσσαλονίκη και είδε την ενημερωτική σήμανση την τελευταία στιγμή. Εικάζεται ότι έκοψε το τιμόνι απότομα και έπεσε στις μπάρες και στην πινακίδα στην είσοδο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Το αυτοκίνητό του, που χρησιμοποιούσε για καύσιμο φυσικό αέριο, τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη που προκλήθηκε εξαιτίας των αλλεπάλληλων συγκρούσεων, οι οποίες ήταν τόσο σφοδρές, ώστε το αυτοκίνητο διαλύθηκε και τα συντρίμμια του σκορπίστηκαν σε απόσταση πολλών μέτρων από το σημείο του δυστυχήματος.

Ηταν οι πρώτες εικόνες φρίκης, που αντίκρισαν οι πυροσβέστες προχθές το βράδυ, όταν έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια, ενώ διέκριναν σοκαρισμένοι το κουφάρι του ΙΧ να φλέγεται.

Στο σημείο μετέβη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β’ ΒΙ.ΠΕ. με 11 πυροσβέστες και 6 οχήματα. Οι πυροσβέστες, αφού κατέσβησαν τη φωτιά, ακολούθως έβγαλαν τη σορό του άτυχου οδηγού, η οποία παρελήφθη από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων διενεργούσαν παράλληλα έρευνες για την ταυτοποίηση της σορού του άνδρα, αφού η πινακίδα του αυτοκίνητου ήταν διαλυμένη.

Η κηδεία του 42χρονου θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 14:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζομύλου.

Από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας παραγγέλθηκε προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου