ΤΟΠΙΚΑ

Με ευθύνη της φαρμακευτικής σταμάτησε η χορήγηση σκευασμάτων για τον κορονοϊό

με-ευθύνη-της-φαρμακευτικής-σταμάτησ-340942

Στους λανθασμένους υπολογισμούς της φαρμακευτικής εταιρείας που προμηθεύει το Νοσοκομείο Βόλου με τα σκευάσματα που χορηγούνται στους ασθενείς με covid, οφείλονται οι ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και προκάλεσαν τις αντιδράσεις του ιατρικού προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο.

Μολονότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε προβεί εγκαίρως στην παραγγελία των φαρμάκων και έχει προπληρώσει για αυτά, τα σκευάσματα έχουν καθυστερήσει, διότι φαρμακευτική εταιρεία εκτός από την εγχώρια αγορά έκανε εξαγωγή τα συγκεκριμένα σκευάσματα και στο εξωτερικό, χωρίς να υπολογίσει τη συμβατική υποχρέωση που είχε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να εφοδιάζει την αλυσίδα των νοσοκομείων με τα οποία συνεργάζεται.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου έχοντας μηνύματα από διάφορα νοσοκομεία της χώρας ότι καταγράφονται ελλείψεις σε συγκεκριμένα σκευάσματα αποφάσισε να επιβάλει προσωρινή απαγόρευση στις 13 Οκτωβρίου ενημέρωσε το Νοσοκομείο Βόλου ότι τροποποιεί την απόφασή του για προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτική διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων, συμπεριλαμβάνοντας στον πίνακα και το RoActemra-tocilizumab, μονοκλωνικό το οποίο χορηγείται σε νεαρής ηλικίας ασθενείς covid που εμφανίζουν βαριά συμπτωματολογία.

Ετσι ο ΕΟΦ απαγόρεψε τις εξαγωγές και την ενδοκοινοτική διακίνηση.

Το Νοσοκομείο Βόλου έχοντας το δίκιο με το μέρος του απέστειλε νέα επιστολή στην εταιρεία απευθύνοντας τελεσίγραφο να παραδοθεί η νέα παραγγελία με τα σκευάσματα σήμερα το πρωί, εφόσον τα φάρμακα έχουν προπληρωθεί.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες που προβλέπονται από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ Νοσοκομείου και φαρμακευτικής εταιρείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου