ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτικά μηνύματα έστειλε η κάλπη

πολιτικά-μηνύματα-έστειλε-η-κάλπη-340775

Ανασυγκρότηση και ανανέωση μετά από παρατεταμένη περίοδο αγρανάπαυσης, που βίωσε η κομματική οργάνωση της ΝΔ στη Μαγνησία, ήταν τα δύο ηχηρά πολιτικά μηνύματα που έστειλαν τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, που συμμετείχαν στις προχθεσινές εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων.

Πολιτικά κερδισμένος από τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών θεωρείται ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, καθώς δικαιώθηκε η πρότασή του να στηριχθεί εξαρχής για γραμματέας της μεγαλύτερης οργάνωσης στον νομό, της ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου, ο νεαρός Οννεδίτης Γιάννης Κατσίβελος, ο οποίος επικράτησε κατά κράτος του Δημήτρη Βαΐτση που στηρίχθηκε από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος γνώρισε βαριά ήττα αφού το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης ανέδειξε νικητή τον κ. Κατσίβελο που έλαβε 605 ψήφους έναντι 370 που πήρε ο κ. Βαΐτσης.

Τον κ. Κατσίβελο στήριξε στην πορεία και ο βουλευτής Μαγνησίας Κων. Μαραβέγιας, ενώ ο έτερος βουλευτής Αθ. Λιούπης φέρεται να έμεινε αμέτοχος.

Με δεδομένο όπως προαναφέρθηκε ότι η «μητέρα των μαχών» δόθηκε στη Δημοτική Οργάνωση Βόλου, αφού για την προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος, ο Νίκος Αθανασάκης που εκλέχτηκε πρόεδρος, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν ότι τα αποτελέσματα της κάλπης δημιουργούν νέα δεδομένα στον πολιτικό τρόπο που θα λειτουργούν τα κομματικά όργανα και θα παράγεται το κομματικό έργο στον νομό.

Υπογράμμιζαν επίσης ότι τα αποτελέσματα της Κυριακής σε μεγάλο βαθμό αποτελούν «αποδοκιμασία» για την απερχόμενη διοίκηση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας που ήταν απούσα τα δύο τελευταία χρόνια από κάθε πολιτική δραστηριότητα.

«Η μεγάλη ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό του κόμματος δείχνει ότι κόσμος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να προχωρήσουμε μπροστά με όρεξη και συγκεκριμένη στόχευση. Πρωταρχικός μου στόχος είναι η ανασυγκρότηση του κόμματος και η ισχυροποίηση της φωνής μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε γωνιά του νομού για να καταγράψουμε προβλήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας, Νίκος Αθανασάκης.

Ο κ. Αθανασάκης υπογράμμισε επίσης ότι τον Νοέμβριο θα γίνει η κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων στο νέο νομαρχιακό κομματικό όργανο και ότι όλοι είναι αποφασισμένοι να «σηκώνουν τα μανίκια για να παραχθεί πολιτικό έργο».

Η νέα ΝΕ, η ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου και οι σύνεδροι

Στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των ψήφων εκλέγονται από τους άνδρες οι Χρηστάκης Γιώργος, Πολύζος Κώστας, Μπισακός Αργύρης, Καραβασίλης Χρήστος, Κόκκαλης Χαρίλαος, ενώ από τις γυναίκες εκλέγονται οι Μαρία Γκέσκου, Μαρία Θλιβερού, Αικατερίνη Κλάρα και Εφη Αντωνίου.

Αναφορικά με τους συνέδρους από τους 22 υποψηφίους εκλέγονται ως σύνεδροι 7 γυναίκες και 10 άνδρες.

Σύμφωνα με τη σταυροδοσία εκλέγονται οι Μαρία Τσακνάκη, Μαρία Θλιβερού, Μαρία Τόπα, Θεοδώρα Παπάζογλου, Μάχη Ροϊλού, Δημ. Χατζής, Τσίρου Δήμητρα, Καλλιόπη Σκούπρα, Νικ. Αργυρίου, Γεωργία Παπαγγελή, Κων. Καλόγηρος, Γιώργος Βογιατζής, Κανελλόπουλος Αναστ., Τζούμας Θεοδ., Μπασδάνης Κων., Χατζηστυλιανός Στυλ. και Κιαλέ Δήμητρα.

Στη ΔΗΜ.ΤΟ. Βόλου μαζί με τον Γιάννη Κατσίβελο εκλέγονται οι Αντώνης Ακτσιαλής, Βαρβάρα Ασημώρη, Γιώργος Βασιλείου, Βασίλης Γιαννούλης, Κωνσταντίνος Καϊδής, Ανδρέας Καπέσιος, Αλεξάνδρα Κουτίνα, Παρασκευή Παπαδοπούλου, Σοφία Πιταράκη, Βασιλική Πλατανιά- Παρασκευοπούλου, Ανδρομάχη Ροϊλού, Ιωάννης Σαρακατσάνος, Φωτεινή Σερέτη, Καλλιόπη Σκούπρα και Κωνσταντίνος Τσακούμης.

Οι νέες ΔΗΜ.ΤΟ. στην περιφέρεια

Στις υπόλοιπες οργανώσεις με βάση τα αποτελέσματα που έχουν οριστικοποιηθεί εκλέγονται οι εξής: Στον Αλμυρό πρόεδρος στη ΔΗΜ.ΤΟ. εκλέγεται ο Δημήτρης Αναστασίου, ενώ στην οργάνωση εκλέγονται ως μέλη οι: Σπύρος Βαλαμούτης, Μαριάννα Γεωργίου, Ιωάννης Καλαντζής, Χρήστος Καλόδημος, Θεοδώρα Καλτσά, Χρήστος Κεχαγιάς, Νικόλαος Κουτμάνος, Δημήτριος Πλατής και Αγορίτσα Σιούτη.

Στον δήμο Ρήγα Φεραίου εκλέγεται πρόεδρος στη ΔΗΜ.ΤΟ. ο Γιάννης Μισοκέφαλος και στην οργάνωση οι: Δήμητρα Βιολιντζή, Δημήτριος Βουλάγκας, Αφροδίτη- Ραφαέλα Γιαννακού, Γεώργιος Θεοχάρης, Σοφία Ιωάννου, Γιώργος Κοντοκλώτσης, Ιωάννης Κουβάτας, Γεώργιος Τσιαγκλιώτης και Ιωάννης Χολέβας.

Στον δήμο Νοτίου Πηλίου εκλέγεται πρόεδρος η Φιλίτσα Λαμπαδάρη και στην οργάνωση οι: Κωνσταντίνος Λαμπαδάρης, Ιωάννης Πανταζόπουλος, Ιωάννης Παπαδημητρίου, Ευγενία Βουρβούλια – Κυριάκου, Κωνσταντίνος Ζαζάνης, Ασπασία Λάντζου, Μαρία Διακομή και Αθανάσιος Κανταράκιας.

Στον δήμο Σκιάθου εκλέγεται πρόεδρος ο Γιώργος Λάζος και στην οργάνωση οι: Ουρανία Αγιομαμίτου, Παναγιώτης Αλαντζάς, Μαρία Αρμαμέντου, Κωνσταντίνος Βολιώτης, Αλέξανδρος Ευσταθίου, Φιλίτσα Κανταράκη, Παναγιώτης Κόλλιας, Δημήτριος Ξυλοπόδαρος και Σπύρος Σγαρδώνης.

Στον δήμο Σκοπέλου πρόεδρος εκλέγεται η Σοφία Αμπελάκια – Ξηρογιάννη, μέχρι χθες το απόγευμα όμως δεν είχαν οριστικοποιηθεί τα αποτελέσματα για τα μέλη της οργάνωσης.

Το ίδιο ισχύει και για τον δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, όπου πρόεδρος εκλέγεται ο Αποστόλης Δήμου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου