ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

ξεκίνησαν-οι-εγγραφές-στο-δ-ι-ε-κ-του-δή-340721

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε όλες τις ειδικότητες του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου για την σχολική χρονιά 2015 – 2016. Υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές σε 10 ειδικότητες, ουσιαστική επαγγελματική κατάρτιση, επίσημο κρατικό τίτλο σπουδών, υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης και δίδακτρα κοινωνικού χαρακτήρα είναι τα συστατικά που χαρακτηρίζουν την 30χρονη επιτυχημένη πορεία του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Για τη νέα σχολική χρονιά στο ΔΙΕΚ θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες: Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, Τεχνικός Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης & Σχεδιαστής Αντικειμένων, Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας, Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού Κοσμήματος, Τεχνικός Συντήρησης Εργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων, Τεχνικός Συντήρησης Εργων Ζωγραφικής, Κεραμική Τέχνη, Τέχνη Φωτογραφίας, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef) και Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής Ορόφων – Εμπορευματογνωσία).

Το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου είναι το μοναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα που ανήκει σε Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να φοιτούν με τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς λόγου του «κοινωνικού τιμολογίου» που εφαρμόζει.

Τα δίδακτρα εξαρτώνται από το ετήσιο εισόδημα της οικογένειας, ενώ επιπλέον ενισχύονται οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Η Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ. στηρίζει το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» του ΜΚΟ Equal Society, προσφέροντας δύο υποτροφίες πλήρους φοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 σε οποιοδήποτε προπτυχιακό τομέα σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου, επιλέξει ο κάθε τυχερός και παρέχει δωρεάν φοίτηση σε 10 σπουδαστές κατηγορίας Πρόνοιας.

Επίσης το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε χορήγηση υποτροφίας ύψους 50% του συνολικού κόστους στον καλύτερο σπουδαστή/τρια Β’ εξ. του κάθε τμήματος, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την πληρέστερη κατάρτιση από έμπειρους επαγγελματίες εκπαιδευτές.

Ενας από τους βασικούς στόχους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου είναι η πληρέστερη εκπαίδευση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.

Η περσινή εκπαιδευτική χρονιά ήταν μια τις πιο δημιουργικές στην ιστορία της σχολής, με ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες. Ξεκίνησε με τη συμμετοχή των ειδικοτήτων Ενδύματος και κοσμήματος στην διοργάνωση Athens Xclusive Designers Week, που παρουσιάζει τη δουλειά νέων σχεδιαστών στην Ελλάδα. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ινστιτούτου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο δήμος. Τον περασμένο Μάρτιο σπουδαστές της Φωτογραφίας επισκέφτηκαν, τη PHOTOVISION, τη μεγάλη κλαδική έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με την επαγγελματική φωτογραφία, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια στην Αθήνα. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε, επίσης τον Μάρτιο, ο πλούσιος μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι σπουδαστές της Μαγειρικής στα εγκαίνια του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου. Το τμήμα Ενδυματολογίας και οι μαθητές της ΣΤ1 τάξη του 18ο Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τις εκπαιδευτικούς τους συνεργάστηκαν σε δράση των «Teachers 4 Europe 2014-2015». Με δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε στις αποσκευές της η αποστολή του ΙΙΕΚ μετά από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό γαστρονομίας της Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, DETROP στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την πανσέληνο συνδιοργανώθηκε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας η Εκθεση «Remind, Revive, Reuse», με κεραμικά, ενδύματα και κοσμήματα, έργα των σπουδαστών του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, εμπνευσμένα από εκθέματα του Μουσείου. Η Εκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24210 56446, www.diek.gr, αλλά και στα γραφεία της σχολής Ρήγα Φεραίου 1 και Χείρωνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου