ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση στη Βουλή για τα κενά εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

ερώτηση-στη-βουλή-για-τα-κενά-εκπαιδε-34065

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές της Ελληνικής Λύσης για τις «δραματικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Μαγνησία».

Σύμφωνα με την ερώτηση, «δραματικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, οδηγούν σε αναστολές λειτουργίας ολοήμερων τμημάτων, παράλληλης στήριξης και κενά ανάμεσα στις διδακτικές ώρες στα σχολεία της Μαγνησίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές νοσούν μαζικά και οι τριμηνιαίες προσλήψεις που είχαν γίνει, προκειμένου να καλύψουν τα κενά λόγω COVID-19, δεν επαρκούν. Για να γίνουν τα μαθήματα του πρωινού κύκλου, μετακινούνται εκπαιδευτικοί από άλλα πόστα. Αναστέλλεται η λειτουργία ολοήμερων τμημάτων και παράλληλης στήριξης. Εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στις αίθουσες για να υποστηρίξουν μαθητές με ανάγκες, αναγκάζονται να καλύψουν τη θέση συναδέλφων τους στην έδρα για ολόκληρο το τμήμα».

Η Ελληνική Λύση ζητεί επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών με θητεία έως τέλος του έτους και να παραταθούν οι τριμηνιαίες συμβάσεις των εκπαιδευτικών που έχουν ήδη προσληφθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου