ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνουν δύο ακόμη σχολικά τμήματα

κλείνουν-δύο-ακόμη-σχολικά-τμήματα-339357

Επιπλέον δύο σχολικά τμήματα σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, εξαιτίας αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Συνολικά τρία τμήματα δεν θα λειτουργούν από αύριο Παρασκευή, ενώ την ίδια ώρα σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι γονείς μαθητών του νομού, που «αθόρυβα» καλούνται να παραλάβουν κωδικούς για τηλεκπαίδευση «εφόσον κριθεί αναγκαίο».

Τα σχολεία στη Μαγνησία «βράζουν». Καθημερινά καταγράφονται κρούσματα κορονοϊού τόσο σε μαθητές όσο -πλέον- και σε εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αυξημένος την τρέχουσα εβδομάδα.

Χθες, παραμονή της Εθνικής Επετείου, οπότε και στα σχολεία έγιναν γιορτές για την 28η Οκτωβρίου, ανά τμήμα και χωρίς την παρουσία γονέων, προκειμένου να αποφευχθεί συγχρωτισμός πολλών ατόμων, πολλές ήταν οι απουσίες μαθητών.

Ο επίσημος αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι μεγάλος, όμως οι διευθύνσεις εκπαίδευσης εκτιμούν ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικός της πραγματικής κατάστασης. Oπως επισημάνθηκε, μάλλον οι γονείς προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι χωρίς να δηλώσουν ασθένεια και την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα εκτοξευτεί.

Επισήμως, σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταγράφτηκαν επτά κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και τρία σε εκπαιδευτικούς, ενώ σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταγράφτηκαν συνολικά 22 κρούσματα σε μαθητές και τέσσερα σε εκπαιδευτικούς που επηρεάζουν 19 τμήματα σε 18 σχολικές μονάδες.

Μάλιστα, εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού αναστέλλουν τη λειτουργία τους δύο επιπλέον τμήματα. Πρόκειται για τμήμα στο Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Τρικερίου, όπου ήδη βρίσκεται σε αναστολή η γ’ λυκειακή τάξη έως τις 30 Οκτωβρίου και ένα ακόμη τμήμα στο Γυμνάσιο Καναλίων. Στα συγκεκριμένα τμήματα, που σημειώνεται ότι έχουν μικρό αριθμό μαθητών, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το 50% και με βάση τα μέτρα που ισχύουν αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Στα σχολεία επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται καθημερινά. Την ανησυχία των γονέων μάλιστα επιτείνει το γεγονός ότι σε κάποια σχολεία, καλούνται να παραλάβουν κωδικούς για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τάξεις «εφόσον κριθεί αναγκαίο». Επισήμως δεν υπάρχει καμία τέτοια οδηγία ή κατεύθυνση προς τα σχολεία, ωστόσο ανεπίσημα, οι σχολικές κοινότητες φαίνεται να προετοιμάζονται για τα χειρότερα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου