ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 4 ετών σε 53χρονο Βολιώτη

φυλάκιση-4-ετών-σε-53χρονο-βολιώτη-339308

Ποινή φυλάκισης 4 ετών συνολικά χωρίς αναστολή εφέσιμη επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 53χρονο Βολιώτη για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 σε περιοχή του Πηλίου.

Ο κατηγορούμενος χτύπησε τη μητέρα και την κόρη του, ενώ απείλησε την εν διαστάσει σύζυγό του κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου στο σπίτι.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε στο δικαστήριο μόνο ότι χτύπησε τη μητέρα του από λάθος και την έσπρωξε. Το ίδιο κατέθεσε εξεταζόμενη νωρίτερα η μητέρα του.

Αντίθετα, η κόρη του και η πρώην σύζυγός του είχαν διαφορετική άποψη και κατέθεσαν πώς έγιναν τα γεγονότα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο 53χρονος λογόφερε με την οικογένειά του και επειδή τσατίστηκε φέρεται να χτύπησε με γροθιές τη μητέρα του, να προκάλεσε κακώσεις στην κόρη του και να απείλησε την εν διαστάσει σύζυγό του.

Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό στη γειτονιά του κατηγορούμενου, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία και ο 53χρονος συνελήφθη και παρέδωσε αυτοβούλως τρία κυνηγετικά όπλα που είχε στην κατοχή του χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια.

Κλώτσησε, απείλησε και εξύβρισε την πρώην σύντροφό του

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών συνολικά χωρίς αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 32χρονο κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις προαναφερόμενες πράξεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, προξενώντας φόβο και τρόμο στην πρώην σύντροφό του 39χρονη ημεδαπή.

Συγκεκριμένα φέρεται να κλώτσησε τη γυναίκα, να την απείλησε και να την εξύβρισε.

Η παθούσα επιβεβαίωσε τις καταγγελλόμενες πράξεις, αρνήθηκε όμως ότι ο 32χρονος αποπειράθηκε να της προξενήσει επικίνδυνη σωματική βλάβη προσπαθώντας να την πατήσει με το μηχανάκι του.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποια ήταν η πρόθεσή του όταν την κυνηγούσε με το μηχανάκι στο κέντρο του Βόλου, επειδή κατέβηκε αιφνίδια από το όχημά του, φοβούμενη επειδή την είχε απειλήσει.

Ετσι το δικαστήριο απάλλαξε τον δράστη από την τέταρτη κατηγορία κρίνοντάς τον αθώο.

Επισημαίνεται ότι όταν είχε γίνει η καταγγελία για το περιστατικό και ο 32χρονος είχε οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, η κακοποιημένη γυναίκα είχε ζητήσει ο δράστης να μην τιμωρηθεί και είχε αποφασιστεί να γίνει ποινική διαμεσολάβηση, η οποία τελικά δεν απέδωσε.

Ο 32χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την Αστυνομία με παρόμοιες πράξεις. Η 39χρονη καταγγέλλει τα περιστατικά, όμως χθες κατά την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδείχτηκε ότι συνεχίζει να διατηρεί σχέσεις μαζί του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου