ΤΟΠΙΚΑ

Η νόσος Covid – 19 δεν πρέπει να πάει πίσω την πρόληψη

η-νόσος-covid-19-δεν-πρέπει-να-πάει-πίσω-την-π-339292

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε χθες η ημερίδα που διοργανώθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψη στα χρόνια της νόσου Covid-19.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας (Ε.Α.Υ.Μ.) και η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, συμμετείχαν πάρα πολλοί αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το θέμα και την αναγκαιότητα η πανδημία να μην πάει πίσω την πρόληψη σε τόσο σημαντικά θέματα υγείας.

Η ημερίδα είχε ως στόχο, όπως ανέφερε ο διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Μίλτος Αλεξάκης, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει μεγάλο αριθμό γυναικών ανά τον κόσμο αλλά είναι δυνατή η θεραπεία του, εάν διαγνωσθεί έγκαιρα.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιατρός γενικής χειρουργικής Σωτήρης Ρουσογιάννης, ο οποίος πλήρως κατανοητά ανέπτυξε με λεπτομέρεια την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης για την πλήρη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, αναφέροντας προς τούτο όλες τις διαθέσιμες μεθόδους διάγνωσης. Επιπλέον, περιέγραψε όλες τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ασθενών. Τόνισε δε, ότι με τα σημερινά μέσα μπορεί να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος του μαστού και η αισθητική της γυναίκας.

Επισημαίνεται, υπό τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας (Ε.Α.Υ.Μ.) και η Διεθνής Ενωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) της Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας συμμετείχαν ενεργά στην εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της ασθένειας.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού έγινε συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψης του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, σε χρώμα ροζ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου