ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» το χαμόγελο της «ψυχής» της Κρίτσας

εσβησε-το-χαμόγελο-της-ψυχής-της-κ-337964

Απέραντη θλίψη προκάλεσε το άγγελμα θανάτου, πριν από λίγη ώρα, της Νίκης Λιάμου, αδερφής της γνωστής επιχειρηματία Ελένης Καραϊσκου. Ηταν από τους στυλοβάτες της «Κρίτσας» στην Πορταριά Πηλίου και από τις κορυφαίες και ξακουστές μαγείρισσες του Πηλίου. Ιδιαίτερα αγαπητή, πάντα με το χαμόγελο, που μάγευε με τις γεύσεις και τις μαγειρικές της ικανότητες.

«Η αδερφή μου η Νίκη μας άφησε τελικά», γνωστοποίησε μέσω ανάρτησή της η Ελένη Καραϊσκου, η οποία χθες καλούσε μέσα από το fb σε προσευχές για την αδερφή της μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της.

Δυστυχώς, όμως, σήμερα το βράδυ έκανε γνωστό το θλιβερό γεγονός, με νέα ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τραγούδι «Συνταγές μαγειρικής», αποχαιρετώντας σε κλίμα οδύνης το αγαπημένο της πρόσωπο.

Η Νίκη Λιάμου, μαζί με την αδερφή της Ελένη, ήταν η ψυχή της επιχείρησης «Κρίτσα», η οποία με το ξενοδοχείο και το εστιατόριο, στην Πορταριά, έχουν κάνει γνωστά την πηλιορείτικη κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και την ελληνική φιλοξενία.

«Από το 1965 το ξενοδοχείο άλλαξε πολλά χέρια και ονομασίες και ήταν σε παρακμή, όταν τα Χριστούγεννα του 2000 το ανέλαβα με τα παιδιά μου και την αδερφή μου Νίκη, που κοριτσάκια 12 χρονών αποκτήσαμε την πρώτη ταβερνιάρικη εμπειρία, δουλεύοντας στην ταβέρνα του πατέρα μας στην Πορταριά. Του δώσαμε το όνομα Κρίτσα, της οικογενείας που το δημιούργησε και το ξαναφτιάξαμε από την αρχή με μόνο κεφάλαιο την πίστη μας και το μεράκι μας και φυσικά μ’ ένα σωρό μεταχρονολογημένες επιταγές… Η ιστορία και η αγάπη του κόσμου μας δικαίωσαν,» είχε περιγράψει σε αφιέρωμα, ένα από τα πολλά αφιερώματα η Ελένη Καραϊσκου, μιλώντας για το εγχείρημα της ίδιας, της αδερφής της και των παιδιών τους, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου