ΤΟΠΙΚΑ

Φροντίδα για τα παιδιά των Ρομά

φροντίδα-για-τα-παιδιά-των-ρομά-337886

Oδοντιατρική εξέταση από εθελοντές πραγματοποιήθηκε στο 10ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στα παιδιά του Αλιβερίου και τους γονείς τους, από εθελοντές οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και Πειραιά, στο χώρο του 10ου Δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, μετά από πρόταση του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά και το Χαμόγελο του Παιδιού, που εγκατέστησε ειδικό βαν στην αυλή του σχολείου, εξέτασαν τα παιδιά των Ρομά της περιοχής Αλιβερίου.

Ειδικοί μίλησαν επίσης στα παιδιά για την αναγκαιότητα και την αξία της στοματικής υγείας, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου και τους πρόσφεραν οδοντόπαστες και οδοντόβουρτσες.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε συντονισμένα η εξέταση παιδιών και ενηλίκων, ενώ όπως ανέφερε η κ. Καλλιόπη Βοϊατζή, εθελόντρια του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, «θα ομαδοποιήσουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά, από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, που έχει τον πρώτο λόγο».

Η κ. Αννα Μαρία-Τσαντού, εθελόντρια του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας τόνισε, αντίστοιχα, ότι «πρέπει να συνεχιστούν αυτές οι πρωτοβουλίες, γιατί πρέπει όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας».

Ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας κ. Αναστάσιος Γούκος ανέφερε από την πλευρά του ότι «είναι απαραίτητη στις μέρες μας η συνεργασία του σχολείου μας σε προγράμματα αγωγής υγείας», ενώ το μήνυμα της παραπάνω πρωτοβουλίας συνοψίζεται στη θέση του κ. Ιγνατίου «είμαστε όλοι μαζί. Δεν ξεχωρίζουμε κανένα, τα παιδιά αυτά έχουν ταλέντα και υπόσχονται πολλά για το μέλλον».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου