ΤΟΠΙΚΑ

Ανάγκη λύσης για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

ανάγκη-λύσης-για-το-δικαστικό-μέγαρο-β-337719

Τόνισε ο Π. Σκοτινιώτης σε συνάντηση με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου

Το θέμα χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε χθες ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

Ο κ. Σκοτινιώτης ενημέρωσε αναλυτικά τη νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για τις συστηματικές προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή Βόλου, ιδιαίτερα επί θητείας Αντ. Ρουπακιώτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για την ανάγκη να οριστεί συνάντηση, αμέσως μετά τις εκλογές, με τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και κοινά αποδεκτής πρότασης, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης χρηματοδότησης. Στη συνάντηση αυτή θα κληθεί να συμμετάσχει και ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Στις φυλακές ανηλίκων

Παράλληλα, ο κ. Σκοτινιώτης, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του προσωπικού και των κρατουμένων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, το οποίο επισκέφθηκε χθες με στελέχη του συνδυασμού του.

Μιλώντας στο προσωπικό του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, αφού προηγουμένως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κρατούμενους, ο κ. Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε ότι η γόνιμη συνεργασία που υπήρξε την προηγούμενη τριετία, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου ο Δήμος Βόλου να στηρίξει με κάθε τρόπο την πολλή σοβαρή δουλειά που γίνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. «Διαπιστώσαμε ότι διατηρείτε ανθρώπινη σχέση με τους κρατουμένους και αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί πρόκειται για νέα παιδιά, τα οποία δεν βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα, και επομένως με λίγη βοήθεια μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της λειτουργίας σχολείου μέσα στη φυλακή.

Αναφερόμενος στο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας επανέλαβε ότι η κατάργηση της υπηρεσίας αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για το Δήμο Βόλου, αφού και η πόλη επιβαρύνθηκε και ο Δήμος στερήθηκε πόρους, αλλά «εσείς – όπως είπε – κερδίσατε άξιους εργαζόμενους που θα βοηθήσουν σημαντικά το έργο σας». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια με ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν ανάγκη οι ανήλικοι κρατούμενοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου