ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε ο γνωστός έμπορος Μωϋσής – Μωρίς Σαμουηλίδης

πέθανε-ο-γνωστός-έμπορος-μωϋσής-μωρί-337319

Πέθανε ο γνωστός έμπορος Μωϋσής – Μωρίς Σαμουηλίδης

Απεβίωσε προχθές το πρωί σε ηλικία 73 ετών, από παθολογικά αίτια, ο γνωστός Βολιώτης έμπορος Μωϋσής-Μωρίς Σαμουηλίδης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Διατηρούσε επί πολλά χρόνια κατάστημα με είδη αλιείας, αρχικά στην συμβολή των οδών Ερμού με Ροζού και την τελευταία εικοσαετία στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου-Αθανασίου Διάκου. Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν δραστήριο μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, συνέχισε μέχρι την συνταξιοδότησή του την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση, που μετράει πάνω από εκατό χρόνια ζωής, παραδίδοντας κατόπιν την σκυτάλη στην κόρη του, Ελλη.

Το ιστορικό κατάστημα δημιούργησε ο προπάππος του Μιχαήλ, με άξιο συνεχιστή το γιό του Τζων Λεβή, πατέρα του γνωστού συμπολίτη εμπόρου. Μετά από ευδόκιμη εμπορική θητεία πολλών ετών, ο Μωϋσής-Μωρίς Σαμουηλίδης παρέδωσε με την σειρά του την επαγγελματική σκυτάλη στην κόρη του Ελλη Σαμουηλίδη, η οποία διατηρεί ζωντανή την παράδοση.

Ευτύχησε να καμαρώσει με την αγαπημένη του σύζυγο Καίτη την πρόοδο των παιδιών του, Αχιλλέα και Ελλης Σαμουηλίδη, Παναγιώτη και Σάντρας Σαμουηλίδη και των εγγονών του Γιώργου, Κωνσταντίνου και Ερρικας. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου