ΤΟΠΙΚΑ

«Δύναμη της πόλης μας, είναι ο τουρισμός»

δύναμη-της-πόλης-μας-είναι-ο-τουρισμό-337306

Τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου» Μιχ. Μιτζικός

Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα του λιμανιού του Βόλου, παράλληλα με την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του σιδηροδρόμου, μπορούν να καταστήσουν το Βόλο τουριστικό και εμπορικό κόμβο της χώρας, γεγονός που θα τονώσει οικονομικά την πόλη και θα δημιουργήσει νέες, σταθερές θέσεις εργασίας.

Αυτό επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου» και υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μιχάλης Μιτζικός κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες -συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους- στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, όπου είχε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ο κ. Μιτζικός αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου» για να καταστεί ο Βόλος τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και διέξοδος του θεσσαλικού κάμπου στους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους. Μεταξύ αυτών είναι η αξιοποίηση του αγκυροβολίου των σκαφών αναψυχής κατά μήκος του λιμενοβραχίονα, συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της κρουαζιέρας και την ανάδειξη των αρχαίων μνημείων της περιοχής, η ήπια αξιοποίηση των παραλιών και η ενοποίηση του θαλασσίου μετώπου του ενιαίου Δήμου, η δημιουργία του Μουσείου της Αργούς και η ανάδειξη του μύθου και του πειραματικού ταξιδιού, την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, όπως ο εναλλακτικός τουρισμός, ο τουρισμός εμπειριών, ο συνεδριακός τουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός κ.ά.

Επίσης, ο κ. Μιτζικός και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου» επισκέφθηκαν το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομικού Ν. Μαγνησίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδος.

Το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου επισκέφθηκε τις Γλαφυρές και συναντήθηκε με κατοίκους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Από τα σημαντικότερα, είναι τα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, η μη λειτουργία ιατρείου και η μη κάλυψη της περιοχής από δίκτυα παροχής Ιντερνετ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου