ΤΟΠΙΚΑ

Νέος κόμβος στην Αναπαύσεως με Μαιάνδρου

νέος-κόμβος-στην-αναπαύσεως-με-μαιάνδ-336646

Στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία, χωροθετείται ο νέος κυκλικός κόμβος που δρομολογεί ο Δήμος Βόλου, με στόχο την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Ο νέος κυκλικός κόμβος, προϋπολογισμού 660.000 ευρώ, είναι ενταγμένος στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για το 2022 που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε προς διαβούλευση ο Δήμος Βόλου, συνολικά 94 νέα έργα αναμένεται να δρομολογηθούν από τη νέα χρονιά, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος είναι ύψους 134.679.929,84 ευρώ (τα 31,1 εκατ. ευρώ θα απορροφηθούν μέσα στο 2022).

Στον κατάλογο των νέων έργων περιλαμβάνεται μια σειρά από παρεμβάσεις. Ο εξοπλισμός για το Δημοτικό Θέατρο, η μετατροπή της Γαμβέτα και τμήματος της Ερμού σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, η μελέτη για την απευθείας σύνδεση του Αγίου Στεφάνου με την Ε.Ο Βόλου-Λαμίας με ανισόπεδο κόμβο, η δημιουργία παιδικής χαράς προσβάσιμης σε όλους στην πλατεία Γερμανικών, η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα, αλλά και η ανάπλαση του άλσους Ανδρέας Βαλαχής και το Μουσείο της Αργούς, είναι μερικά από τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022.

Προβλέπονται επίσης 16 νέες παρεμβάσεις της διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, προϋπολογισμού 1.554.243,42 ευρώ, μεταξύ των οποίων η κατασκευή του δικτύου ποδηλατοδρόμων και οι σταθμοί αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, το σχέδιο φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και η καταγραφή των πεζοδιαβάσεων και η επανεξέταση του τύπου τους.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επίσης παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Δόμησης αλλά και της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων, όπως για παράδειγμα η ανάπλαση του Κοιμητηρίου Ταξιαρχών.

Μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα, ο Δήμος Βόλου κατέθεσε προς διαβούλευση και τον προϋπολογισμό για το 2022, που είναι αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συνολικά το ύψος του προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 127.566.870,08 ευρώ.

Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα, μετά τη διαβούλευση θα τεθούν προς ψήφιση στην οικονομική επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθούν στο παρατηρητήριο προς έγκριση. Το παρατηρητήριο αναμένεται να απαντήσει εντός 15 ημερών και ο τελικός προγραμματισμός θα εισαχθεί προς ψήφιση στο νέο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου πριν το τέλος του 2021 ο Δήμος Βόλου να είναι έτοιμος να λειτουργήσει από την πρώτη ημέρα του 2022.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου