ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» η Νίκη Λιάμου – Ανδρινού

εφυγε-η-νίκη-λιάμου-ανδρινού-336635

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το άγγελμα του θανάτου της Νίκης Λιάμου – Ανδρινού, η οποία έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, από παθολογικά αίτια.

Αδελφή της γνωστής επιχειρηματία Ελένης Καραΐσκου, η Νίκη Λιάμου – Ανδρινού, υπήρξε για είκοσι και πλέον χρόνια η «ψυχή» του εστιατορίου «Κρίτσα» στην Πορταριά και μια από τις ξακουστές μαγείρισσες του Πηλίου. «Η αδερφή μου η Νίκη μας άφησε τελικά», γνωστοποίησε μέσω ανάρτησή της η Ελένη Καραϊσκου, η οποία καλούσε τις προηγούμενες μέρες, μέσα από το facebook σε προσευχές για την αδερφή της, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της.

Δυστυχώς, όμως, προχθές το βράδυ έκανε γνωστό το θλιβερό γεγονός, με νέα ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τραγούδι «Συνταγές μαγειρικής», αποχαιρετώντας σε κλίμα οδύνης την αγαπημένη αδελφή της.

«21 χρόνια μαζί, από την αρχή, χωρίς διπλώματα και σπουδές μόνο με αγάπη, αγάπη πολλή που ξεχείλιζε στα φαγητά που έφτιαχνες κάθε μέρα, ακόμη και πρόσφατα που οι δυνάμεις δεν ήταν όπως παλιά.

Δεν ήθελες φωτογραφίες, ήσουν κρυμμένη στις κατσαρόλες σου αλλά όλοι θα θυμούνται τις συνταγές και τη γεύση από τους λαχανοντολμάδες σου.

Νίκη θέλω να γράψω πολλά για σένα αλλά δεν μπορώ άλλο! Ακόμη και αυτές τις δύσκολες μέρες η σκέψη σου ήταν στο Κρίτσα. Όλοι μας η οικογένεια σου και οι συνάδελφοι σου θα σε αποχαιρετήσουμε με πόνο στην καρδιά» αναφέρεται στην συγκινητική ανάρτηση.

Η Νίκη Λιάμου, μαζί με την αδερφή της Ελένη, ήταν η ψυχή της επιχείρησης «Κρίτσα», η οποία με το ξενοδοχείο και το εστιατόριο, στην Πορταριά, έχουν κάνει γνωστά την πηλιορείτικη κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα και την ελληνική φιλοξενία.

«Από το 1965 το ξενοδοχείο άλλαξε πολλά χέρια και ονομασίες και ήταν σε παρακμή, όταν τα Χριστούγεννα του 2000 το ανέλαβα με τα παιδιά μου και την αδερφή μου Νίκη, που κοριτσάκια 12 χρονών αποκτήσαμε την πρώτη ταβερνιάρικη εμπειρία, δουλεύοντας στην ταβέρνα του πατέρα μας στην Πορταριά. Του δώσαμε το όνομα Κρίτσα, της οικογενείας που το δημιούργησε και το ξαναφτιάξαμε από την αρχή με μόνο κεφάλαιο την πίστη μας και το μεράκι μας και φυσικά μ’ ένα σωρό μεταχρονολογημένες επιταγές… Η ιστορία και η αγάπη του κόσμου μας δικαίωσαν,» είχε περιγράψει σε αφιέρωμα ένα από τα πολλά αφιερώματα η Ελένη Καραϊσκου, μιλώντας για το εγχείρημα της ίδιας, της αδερφής της και των παιδιών τους, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Οσοι είχαν την τύχη να την γνωρίζουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για μια υπέροχη γυναίκα, καλοσυνάτη, χαμογελαστή, με διάθεση προσφοράς, αφοσιωμένη στην οικογένειά της και την δουλειά της. Ιδιαίτερα αγαπητή, πάντα με το χαμόγελο, μάγευε με τις γεύσεις και τις μαγειρικές της ικανότητες.

Το τελευταίο αντίο της απηύθυναν οι δικοί της άνθρωποι χθες στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην Πορταριά όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου