ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν «Ανάσα» για να συνεχίσουν

περιμένουν-ανάσα-για-να-συνεχίσουν-336554

Κατώτερη των προσδοκιών των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων η κίνηση του τριημέρου, με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου να καταθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την απογοήτευση των συναδέλφων του. «Δεν πήγαμε καλά το τριήμερο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μαγνησίας Θανάσης Σπύρου, ενώ σημειώνει ότι «η έξαρση των κρουσμάτων ενισχύει την αστάθεια».

Παρά την αυξημένη επισκεψιμότητα και τα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταγράφηκαν στον ξενοδοχειακό κλάδο, πολύ μικρό ποσοστό των ενοικιαζομένων δωματίων που παραμένουν ανοιχτά στην περιοχή του Πηλίου, σημείωσαν ικανοποιητική κίνηση.

Απογοήτευση επικρατεί, την ίδια στιγμή, στην πλειονότητα των ανοιχτών καταλυμάτων του κλάδου, λόγω της πολύ χαμηλής κίνησης που σημειώθηκε στο πλαίσιο της εθνικής επετείου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Σπύρου επισημαίνει ότι «τα περισσότερα ενοικιαζόμενα λειτουργούν ως εποχιακά, αλλά υπάρχουν συνάδελφοι που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές όλο το χρόνο και περιμένουν τα τριήμερα και τις γιορτές για να δουλέψουν».

Σε πολλά καταλύματα δεν χτύπησε το τηλέφωνο για κρατήσεις εν όψει της εθνικής επετείου, με τον πρόεδρο να εκτιμά ότι η κατάσταση βαίνει χειρότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η διαπίστωση αυτή όπως είναι φυσικό ενισχύει την ανησυχία στον κλάδο.

Την ίδια ώρα περιορισμένα παραμένουν τα οικονομικά δεδομένα των επαγγελματιών. Όπως τονίζει ο κ. Σπύρου οι προσδοκίες πλέον εστιάζονται στο πρόγραμμα «Ανάσα 2», ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις που δεν είχαν ενταχθεί στην πρώτη φάση.

Βασικό αίτημα αποτελεί για τον κλάδο η λήψη επιπλέον δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος τονίζει την ανάγκη διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε καίριους τομείς, για να δημιουργηθεί «τείχος» ανοσίας κατά του κορονοϊού.

Με την αγωνία για την επόμενη μέρα και την αβεβαιότητα για την πορεία και εξέλιξη της πανδημίας να κυριαρχεί, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Μαγνησίας επισημαίνει ότι πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων, διότι θα αποτελέσουν πρόβλημα, για την χειμερινή εορταστική περίοδο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου