ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση σωματείων κατά του νόμου Χατζηδάκη στις 4 Νοεμβρίου

συγκέντρωση-σωματείων-κατά-του-νόμου-336398

Αγωνιστικό ραντεβού κατά του νόμου Χατζηδάκη έχουν προγραμματίσει για τις 4 Νοεμβρίου ταξικά σωματεία στον Βόλο, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

«Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί πως ο νόμος Χατζηδάκη, τώρα που ψηφίστηκε, δεν μπορεί να αλλάξει. Υπάρχει πείρα, δεκάδες νόμοι έχουν γίνει κουρελόχαρτα, όταν τα Συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους αντιστέκονται, κινητοποιούνται, παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Μόνο στο πρόσφατο παρελθόν καταργήθηκε στην πράξη ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ο νόμος Αχτσιόγλου που προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, με το γνωστό 50%+1 των τακτοποιημένων μελών για να είναι «νόμιμη» η απεργία, όταν μάλιστα 9 στις 10 κηρύσσονται παράνομες, αλλά και άλλοι νόμοι. Οπως έγινε πρόσφατα και με τους εκπαιδευτικούς. Που παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι απεργιακές κινητοποιήσεις και έγιναν και ήταν και μαζικές και η ίδια η απεργία ήταν από τις πιο πετυχημένες των τελευταίων ετών», σημειώνουν οι διοργανωτές και καλούν εργαζόμενους, ανέργους και αυτοαπασχολούμενους να συμμετάσχουν.

Τα ταξικά συνδικάτα ζητούν κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου