ΤΟΠΙΚΑ

«Βράζουν» τα σχολεία, 81 νέα κρούσματα κορονοϊού

βράζουν-τα-σχολεία-81-νέα-κρούσματα-κ-336362

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία της Μαγνησίας καταγράφηκε χθες, με τον αριθμό των μολύνσεων να φθάνει στις 81. Τρία ολιγομελή τμήματα σε δύο σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, καθώς ο αριθμός των νοσούντων μαθητών αφορούσε σε πάνω από τα μισά παιδιά.

Μία ημέρα μετά την αργία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ανήλθαν σε 27 σε μαθητές και έξι σε εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον 45 κρούσματα σε μαθητές και τρία σε εκπαιδευτικούς καταγράφηκαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπου Σταχτέα και μετά από γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας δύο τμήματα. Πρόκειται για την α’ τάξη του Γυμνασίου Καναλίων που δεν λειτουργεί διά ζώσης από την περασμένη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου και τη β’ τάξη του Γυμνασίου Τρικερίου που δεν λειτούργησε από χθες και έως τις 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι από τις 22 Οκτωβρίου σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται και η γ’ λυκειακή τάξη Τρικερίου, εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές.

Κινητές μονάδες εμβολιασμού στο Π.Θ.

Κρούσματα καταγράφονται και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου η προσέλευση των φοιτητών, μετά από δύο χρόνια αναστολής διά ζώσης λειτουργίας των τμημάτων, είναι μαζική.

Οπως έκανε γνωστό, στο περιθώριο του εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκατασταθούν στις σχολές του ιδρύματος κινητές μονάδες εμβολιασμού για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και το επιθυμούν. «Ελπίζουμε στη μαζική συμμετοχή», σημείωσε ο κ. Μαμούρης, επισημαίνοντας ότι στον Βόλο η έναρξη του προγράμματος θα γίνει από τη Γεωπονική Σχολή στη συνοικία του Φυτόκου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου