ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη των μαθητών του 8ου ΓΕΛ Βόλου στην πόλη Ρόμαν της Ρουμανίας στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS +

επίσκεψη-των-μαθητών-του-8ου-γελ-βόλου-σ-336008

Ομάδα επτά μαθητών και τριών καθηγητών του 8ου ΓΕΛ Βόλου επισκέφτηκαν την πόλη Ρόμαν της Ρουμανίας και συγκεκριμένα το σχολείο «Colegiul National Roman Voda» στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus «Everybody deserves a fair chance! ».

Η επίσκεψη είχε διάρκεια μιας εβδομάδας. Τους Έλληνες αλλά και τους Ιταλούς καθηγητές και μαθητές υποδέχτηκαν θερμά οι καθηγητές και οι μαθητές του «Colegiul National Roman Voda». Ο δήμαρχος της πόλης, επίσης, οργάνωσε επίσημη τελετή υποδοχής για όλους, γνωρίστηκε μαζί τους και τους μοίρασε δώρα.

Τα παιδιά και των τριών χωρών – Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα – επιδόθηκαν σε δραστηριότητες που προωθούν την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας και ξεναγήθηκαν σε τοπικά μουσεία ιστορίας και τέχνης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και εκπαιδευτικές εκδρομές – documentary trips – στο Κάστρο Μπραν και στην πόλη Μπρασόβ. Ακόμη, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής στο εθνικό πάρκο Neamt , με την παραδοσιακή ζωή και τέχνη σε μουσεία της ίδιας περιοχής και με τη θρησκευτική ζωή σε ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες και μονές. Εν αναμονη της πτήσης επιστροφής οι μαθητές και οι καθηγητές του 8ου ΓΕΛ Βόλου περιηγήθηκαν και σε πολιτιστικά μνημεία της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Τα οφέλη ήταν πολύ σημαντικά για τα παιδιά. Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, αντάλλαξαν εμπειρίες , άνοιξαν νέες διόδους επικοινωνίας και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς με τους συμμαθητές τους των άλλων χωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου