ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε η Ναυσικά Σαλτίκη

απεβίωσε-η-ναυσικά-σαλτίκη-335900

Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει στην τοπική και οδηγική κοινωνία η απώλεια της Σούλας Σαλτίκη, συζύγου του αείμνηστου γιατρού Δαμιανού Σαλτίκη, ιδιαιτέρως γνωστή και αγαπητή, η οποία έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Με βαθιά και ειλικρινή θλίψη το τοπικό τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αποχαιρετά ένα άξιο και αξιολάτρευτο στέλεχός του, τη Ναυσικά (Σούλα) Σαλτίκη, η οποία προσέφερε πολλά στην τοπική κοινωνία.

Η Σούλα Σαλτίκη, γόνος εξαίρετης οικογένειας, διακρινόταν για το ήθος της συμπεριφοράς και την αξιοπρέπεια σκέψης και πράξης, για το αίσθημα αλληλεγγύης που τη διακατείχε καθώς και της ευθύνης και της συνέργειας, με στόχο την ενεργή δράση και υποστήριξη πράξεων και θέσεων για το κοινωνικό σύνολο. Γεννημένη στον Βόλο όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της, υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση την εργασιακή της θέση στην Εθνική Τράπεζα. Παντρεύτηκε τον ιατρό οφθαλμίατρο Δαμιανό Σαλτίκη με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: τον Βασίλη, που είναι μουσικός, και την Κατερίνα, ιατρό ενδοκρινολόγο, καθώς και τέσσερα εγγόνια.

Εξέχον μέλος του τοπικού τμήματος Βόλου Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού η εκλιπούσα διετέλεσε Μεγάλη Οδηγός, Αρχηγός, Κατασκηνώτρια και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. Από όλες τις θέσεις και αρμοδιότητες διακρίθηκε για την ενεργή δράση και εμψύχωση πρωτοβουλιών καθοδηγώντας Οδηγούς, Στελέχη και μέλη του Συμβουλίου. Η επιμονή και η πειθώ της, και κυρίως η αγάπη της για τον Οδηγισμό, της έδιναν τη δύναμη διεκδίκησης, διεκπεραίωσης και ολοκλήρωσης στόχων που αφορούσαν στην ολοκλήρωση της εστίας και στην άρτια λειτουργία της.

Η ζωή και η δράση της χαρακτηρίστηκε από το οδηγικό πνεύμα, το οποίο φρόντιζε να μεταλαμπαδεύει σε νεότερες γενιές με την ακεραιότητα του χαρακτήρα και τη δύναμη της θέλησής της.

Το τελευταίο αντίο θα της απευθύνουν οι δικοί της άνθρωποι και όσοι είχαν την τύχη να την γνωρίσουν, σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 5μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Παράλληλα το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε χθες ψήφισμα μετά την θλιβερή είδηση της απώλειας ενός εξαιρετικού μέλους της Οδηγικής οικογένειας, ενώ η σελίδα του Οδηγισμού έχει κατακλυστεί από μηνύματα μελών του οδηγισμού και της τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου