ΤΟΠΙΚΑ

Προς χωροθέτηση της μαρίνας με πρόσκληση ενδιαφέροντος

προς-χωροθέτηση-της-μαρίνας-με-πρόσκλ-335579

Ο ΟΛΒ εξετάζει τη δυνατότητα ανοιχτού διαγωνισμού – Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δ.Σ.

Σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρείες για το έργο της χωροθέτησης του τουριστικού λιμένα στο Λιμάνι του Βόλου διερευνά εάν μπορεί να προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος, κ. Ιωάννης Πρίγκος, θα επαναδιατυπώσει τη θέση του για τη χωροθέτηση της μαρίνας στον κεντρικό λιμένα και θα εξετάσει τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμού από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Επειδή η εκτέλεση του έργου ή η σύμβαση, εξήγησε, είναι πάνω από τρία χρόνια, η οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία είναι θέμα της Γενικής Συνέλευσης και άρα του μετόχου.

«Εμείς αυτό που επιδιώκουμε είναι να δούμε εάν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία πρόσκληση προς ενδιαφερόμενες εταιρείες. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον» πρόσθεσε.

Οπως είναι γνωστό, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει καταλήξει στη χωροθέτηση της μαρίνας στην κεντρική λιμενολεκάνη. Η πρόταση για το κορδόνι απορρίφτηκε καθώς υπήρχε αντίδραση από την πόλη και τεκμηρίωση από τον μελετητή.

Ο ΟΛΒ είχε συνταχθεί με αυτή την άποψη. Εξετάζει τις άλλες δύο προτάσεις, μεταξύ της κεντρικής προβλήτας και της πρώτης και στην κεντρική λιμενολεκάνη αλλά ανεπτυγμένη στο κεντρικό προβλήτα και όχι στο κορδόνι, με επικρατέστερη τη δεύτερη λύση, αφού όπως είπε ο κ. Πρίγκος υπάρχει το πάρκινγκ που διασφαλίζει την άμεση προσβασιμότητα αυτοκινήτων αλλά και το καινούργιο κτίριο του τέρμιναλ κομμάτι του οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις εγκαταστάσεις της μαρίνας.

Προς παράδοση

Στο μεταξύ τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να παραδοθεί για χρήση το έργο «Συμπληρωματικές εργασίες στη γεφύρωση του χειμάρρου Ξηριά». Οι εργασίες, είπε ο κ. Πρίγκος, προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και γι’ αυτό προβλέπεται η τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Αφορούν σε συμπληρωματικές εργασίες στα πρανή αλλά και εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό, τα φρεάτια απορροής των ομβρίων, την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων.

Με την ολοκλήρωση του έργου η είσοδος του εμπορικού λιμένα θα γίνεται από την Μπουρμπουλήθρα. Η πόλη θα απεμπλακεί από τη βαριά κυκλοφορία, είπε ο κ. Πρίγκος, ενώ σημείωσε ότι ο ΟΛΒ συγκαλεί σε σύσκεψη τους αρμόδιους φορείς για να ληφθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να υπάρξει μέριμνα για τους σηματοδότες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου