ΤΟΠΙΚΑ

Νέο δημαρχείο πριν το τέλος του έτους στην Αργαλαστή 

νέο-δημαρχείο-πριν-το-τέλος-του-έτους-σ-335049

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για την ολοκλήρωση του κτιρίου στην Αργαλαστή

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου του Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή. «Το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο κι αν όλα εξελιχθούν ομαλά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο θα έχει γίνει πριν το τέλος του έτους», σημειώνει ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός για το έργο προϋπολογισμού 950.143,75 ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και εκτελείται κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ποσό 712.607,81 ευρώ) και κατά 25% από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ποσό 237.535,94 ευρώ).

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου είναι 15 έτη και το επιτόκιο θα είναι σταθερό.

Το νέο κτίριο του Δημαρχείου Αργαλαστής ρήμαζε μισοτελειωμένο επί σχεδόν μία δεκαετία.

Ο πρώην δήμος Αργαλαστής είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου (α’ φάση) μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Το νέο κτίριο στην Αργαλαστή άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 και ολοκληρώθηκε ως ένα βαθμό το 2009. Εκτοτε ρήμαζε χωρίς να μπορεί να αξιοποιηθεί, δεδομένου ότι υπολείπονταν τόσο οικοδομικές όσο και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Οι εργασίες βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο.

Η δημιουργία νέου Δημαρχείου είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς θα μπορέσει να στεγάσει συγκεντρωμένες τις υπηρεσίες του σε ένα κτίριο. Σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου μοιράζονται σε πέντε διαφορετικά κτίρια, ενώ το υπάρχον Δημαρχείο είχε ανακατασκευαστεί μέσα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2000- 2006 προκειμένου να στεγάσει την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου