ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης διαπρέπει στο Αμμάν

βολιώτης-διαπρέπει-στο-αμμάν-334874

Αξιος εκπρόσωπος των ελληνικών χρωμάτων διεθνώς ο Βολιώτης Σπύρος Γεωργακόπουλος διακρίνεται για την επαγγελματική του πορεία, αναλαμβάνοντας πρόσφατα τη θέση του διευθυντή στο ξενοδοχείο Four Seasons Hotel Amman στην Ιορδανία. Σε ηλικία 42 ετών, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, έχοντας εργαστεί ως διευθυντής σε υπερπολυτελείς μονάδες, κυριολεκτικά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με το όνομά του να φιγουράρει σε όλα τα διαδικτυακά μέσα του εξωτερικού.

Ελληνας και δη Βολιώτης ο νέος διευθυντής του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel Amman, ενός από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα του κόσμου, έχοντας στο βιογραφικό του δεκαπενταετή καριέρα στον κλάδο της φιλοξενίας, σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πρωτότοκος γιός της Ολγας και του Γιάννη Γεωργακόπουλου, προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Μαγνησίας, ο Σπύρος Γεωργακόπουλος είναι γόνος επίλεκτης οικογένειας του Βόλου, με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, που εκτείνεται σε τέσσερις γενιές.

Το πατρικό του σπίτι βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Παύλου Μελά, με τα αδέλφια του Κώστα και Κατερίνα να αναπτύσσουν επίσης αξιόλογη επαγγελματική δραστηριότητα.

Απόφοιτος του 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου ΤΕΛ Βόλου στη συνέχεια, εξέφρασε από την εφηβεία την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τον ξενοδοχειακό κλάδο. Σε ηλικία 12 ετών, ένα ταξίδι στην Αμερική, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ο θείος του Μίλτος δίδυμος αδελφός του πατέρα του, αποτέλεσε για τον ίδιο αφορμή και πηγή έμπνευσης για να στραφεί στον ξενοδοχειακό κλάδο, με τους γονείς του, που δηλώνουν υπερήφανοι για τα παιδιά τους, να υποστηρίζουν ένθερμα την απόφασή του.

«Από τότε που επισκέφτηκα τον θείο μου στην Αμερική, σε ηλικία 12 ετών, ήξερα ότι ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό και να ασχοληθώ με τη φιλοξενία. Μου άρεσε η ιδέα του σεφ και ακόμη περισσότερο η ιδέα ενός καλοραμμένου κουστουμιού και να είσαι με κόσμο» αναφέρει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Διεθνής πορεία

Σπούδασε στη Λωζάννη της Ελβετίας, στην καλύτερη Σχολή της Ευρώπης με κορυφαία κατάταξη σε όλο τον κόσμο, την Ecole Hoteliere de Lausanne, ενώ όπως αναφέρει οι πατέρας του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είναι ο 46ος Ελληνας που αποφοίτησε από την συγκεκριμένη σχολή, όπου έγινε, σημειωτέον, δεκτός, κατόπιν εξετάσεων.

Στο σημείο αυτό, ο Γιάννης Γεωργακόπουλος δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στο ζεύγος Παναγιώτη και Ελισάβετ Βλαμοπούλου, «διότι στάθηκαν κοντά στο παιδί μου, στη διάρκεια των σπουδών του στην Λωζάννη».

Εχοντας αποφοιτήσει από την κορυφαία σχολή στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο Σπύρος Γεωργακόπουλος εργάστηκε ως διευθυντής στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται το Χίλτον και τα ξενοδοχεία Four Seasons στην Αίγυπτο και πρόσφατα στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Από το 2005, ο Σπύρος Γεωργακόπουλος έχει εργασθεί στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ταϋλάνδη, το Λίβανο και το Κατάρ, ενώ ξεκίνησε το 2005 ως επιφαλής εστιατορίου σε ξενοδοχείο της Κρήτης.

Το 2008 βρέθηκε στην Ιρλανδία ως διευθυντής F&B στο The Heritage Golf & Spa Resort. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Doubletree by Hilton στο Νταχράν σε αντίστοιχη θέση ενώ στη συνέχεια πέρασε τρεις μήνες στην Ταϊλάνδη πριν μετακομίσει στο Μπακού για να ξεκινήσει μια μακρά καριέρα με το ξενοδοχείο Hilton.

Εργάστηκε από manager F&B στο Μπακού, μέχρι διευθυντής cluster F&B στην Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια, διευθυντής cluster hotel operations στη Βηρυτό και στη συνέχεια διευθυντής hotel operations στη Ντόχα.

Στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του, αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο σε σχέση με τις καθημερινές λειτουργίες του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Ιορδανίας, που άνοιξε και πάλι τις πύλες του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης.

Διακεκριμένη προσωπικότητα

Γνωστός για την υψηλή του κατάρτιση στον ξενοδοχειακό κλάδο και πάνω απ’ όλα για το πλατύ του χαμόγελο, την ευγένεια και την καλοσύνη που τον διακρίνουν, ο 42χρονος Βολιώτης έχει κατακτήσει, δικαιολογημένα, εξέχουσα θέση στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Προτεραιότητα αποτελεί για τον ίδιο η δημιουργία καλού εργασιακού περιβάλλοντος και ταυτόχρονα η βελτίωση της καθημερινότητας των συνεργατών του. Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «το να είσαι επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων είναι εύκολο και μαθαίνεται. Η δική μου θεώρηση είναι ότι είμαι υπεύθυνος για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου και της επαγγελματικής εξέλιξης των συναδέλφων μου».

Εξαιρετικά εργατικός, άνθρωπος της προσφοράς και της προόδου, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην έννοια της ανάπτυξης, σε όλα τα επίπεδα.

Αντλώντας έμπνευση από το παράδειγμα των γονιών του, του θείου του και των παππούδων του, ο Σπύρος Γεωργακόπουλος δίνει βαρύτητα στον παράγοντα άνθρωπος, έμφαση στη λεπτομέρεια και στην τελειότητα, διατηρώντας πάντα την θετική του άποψη για τη ζωή.

Το ξενοδοχείο – κολοσσός, όπου ανέλαβε πρόσφατα διευθυντική θέση, αποτελεί το «διαμάντι» στην αλυσίδα των Four Seasons κι όπως αναφέρει ο ίδιος «νιώθω περήφανος. Επιλέγω να δείχνω την ανθρώπινη και ευάλωτη πλευρά μου και αυτό είναι που κάνει τους αυθεντικούς ηγέτες σήμερα. Είμαι «στην υπηρεσία των ανθρώπων». Κατάλαβα ότι η κάθε ηγετική θέση είναι κάτι τόσο απλό και τόσο σύνθετο, όπως ο μαέστρος μιας συμφωνικής ορχήστρας. Ο ηγέτης είναι εκείνος που συντονίζει άριστα εκπαιδευμένους μουσικούς».

Δεμένος με τον Βόλο

Με θητεία στα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία του κόσμου, και έχοντας ζήσει σε δεκατρείς χώρες από την Αμερική μέχρι την Ταϋλάνδη, έχει αποκομίσει, όπως ομολογεί, εμπειρίες που έχουν μεταβάλει τις προτεραιότητές του και την κατανόηση διαφορετικών πολιτισμών.

Παρά το εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμά του, δεν παραλείπει να επισκέπτεται την οικογένειά του στον Βόλο, μαζί με την σύζυγό του Αγκνιέσκα και τον γιό τους Αριστείδη, διατηρώντας καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς και τα αδέλφια του.

Πορεύεται με βήματα σταθερά, κατακτώντας την επαγγελματική καταξίωση και έχοντας ως οδηγό τα βιώματά του. «Από τις εμπειρίες μου, την οικογένειά μου στο Βόλο και τις προσωπικές μου αρχές, η λέξη δυσκολία είναι συνώνυμη με την πρόκληση. Πάντα είμαι ανοιχτός στις προκλήσεις και τολμώ να πω ότι με διασκεδάζει να βλέπω τα δεδομένα από πολλές οπτικές γωνίες, να σκέπτομαι και να σχεδιάζω με δημιουργικότητα, χωρίς όρια».

Απαριθμώντας τις εικόνες που τον συντροφεύουν από την γενέτειρά του, αναφέρεται με νοσταλγία στην οικογένειά του, τις στιγμές «στο σπίτι μας στο όμορφο Νεοχώρι και οι παραλίες στην Πρόπαν και τη Συκή. Τις βροχερές Κυριακές το απόγευμα στο Βόλο, την ιδιαίτερη κουζίνα και φιλοξενία». Εξελίσσεται έχοντας πάντα ως οδηγό τις αξίες ζωής που του ενέπνευσαν οι γονείς του, με το βλέμμα στο μέλλον και διάθεση προσφοράς και εξέλιξης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου