ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στην αγορά

ξεκινούν-σήμερα-οι-ενδιάμεσες-φθινοπ-334188

Με προσδοκίες για τόνωση της εμπορικής κίνησης αρχίζουν σήμερα οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στην τοπική αγορά, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας προτείνει στα μέλη του, που επιθυμούν να ανοίξουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από τις 11.00 έως τις 17.00. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

«Το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων στοχεύει στην τόνωση της ψυχολογίας των καταναλωτών και την ενίσχυση της κίνησης στην αγορά, προκειμένου να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία των εμπόρων», υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος.

Το ζητούμενο επί της ουσίας είναι να τονωθεί η υποτονική εικόνα της αγοράς και να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη ρευστότητα που θα επιτρέψει στους εμπόρους να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Με ενδιαφέρον στρέφουν οι καταναλωτές το βλέμμα στις βιτρίνες των τοπικών καταστημάτων, τις δελεαστικές τιμές και την ποικιλία των ειδών που διατίθενται προς πώληση, ενώ την ίδια στιγμή ο εμπορικός κόσμος προσβλέπει στην τόνωση του τζίρου, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους.

Οι έμποροι, στο μεταξύ, ζητούν να επανέλθει τα παλιό καθεστώς των χειμερινών και των θερινών εκπτώσεων, με δύο εκπτωτικές περιόδους, το Φεβρουάριο και τον Αύγουστο, διάρκειας ενός μηνός έκαστη.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις αναμένεται να αποτελέσουν τονωτική ένεση για τους εμπόρους, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, με την έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει την αγορά, να αποτελεί μείζον πρόβλημα για όλους.

Οι έμποροι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο δεκαήμερο που αρχίζει σήμερα και προσβλέπουν σε τόνωση της αγοράς, με «σύμμαχο» τις δελεαστικές τιμές, που απευθύνονται σε κάθε βαλάντιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου